Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Srbsko poprvé v kvalifikaci vyhrálo, Litvu porazilo o tři branky

Srbsko dokázalo napravit páteční debakl na Ukrajině (0:5) a tentokráte bez větších potíží přehrálo outsidera z Litvy po výsledku 4:1. Ústřední postavou se stal útočník anglického Fulhamu Aleksandar Mitrovič, který naposledy s Ukrajinou zůstal jen na lavici náhradníků a na trávník přišel až jako střídající hráč v průběhu druhé půle. Tentokráte splatil svou důvěru dvěma úvodními brankami pondělního zápasu, hosté se prosadili z pokutového kopu.

Jeden z favoritů na postup se díky tomu posunul na třetí místo tabulky se čtyřmi body a za druhým Lucemburskem zaostává vinou horšího skóre, Litevci spadli na poslední pátou pozici s jediným získaným bodem. První větší příležitost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy Luka Jović převzal parádní přihrávku za obranu protivníka a postupoval sám směrem k brankáři Bartkusovi, jenomže ve vyložené pozici selhal a trestuhodně mířil vedle.

První Mitrovičova chvíle přišla ve 20. minutě. Čtyřiadvacetiletý forvard se po tečované přihrávce od Lukiće zjevil zcela osamocen před hranicí pokutového území a pak chladnokrevně usměrnil balón do pravého spodního rohu, Bartkus se hnul na opačnou stranu. Rodák ze Smeděreva mohl pojistit náskok svého výběru za další čtyři minuty, ale tentokráte jeho tvrdou ránu zblokoval na rohový kop vracející se Klimavičius.

Ve 27. minutě se po zpětné nahrávce z levé strany šestnáctky opřel do míče z voleje Tadič a rozezvonil břevno, o sedm minut později se podruhé prosadil Mitrovič. Po nádherné přízemní kombinaci na jeden dotek našel Tadič domácího ostrostřelce a ten tváří v tvář proti Bartkusovi nezaváhal. Neuběhla ani minuta a do černého se trefil Jovič, jenž zkusil štěstí z dobrých dvaadvaceti metrů a parádně nasměroval balón do vzdálenější šibenice - 3:0.

Od tohoto okamžiku tempo hry přeci jen opadlo a domácí se už tolik do ofenzívy netlačili, v podobném duchu se pokračovalo i ve druhém dějství. Hosté z ničeho nic snížili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Jeden z bránících hráčů zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Arvydas Novikovas. Srbsku vrátil třígólové vedení střídající Adem Ljajić a to ve druhé nastavené minutě, ze středu šestnáctky nekompromisně napálil míč k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele