Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 8. kolo
13.10.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rakousko vyhrálo ve Slovinsku 1:0 a je blízko k postupu na EURO

Rakousko po katastrofálním vstupu do tohoto kvalifikačního cyklu neprohrálo už pošesté v řadě, navíc ve stejném počtu utkání se popáté radovalo z tříbodového zisku a výraznou měrou se přiblížilo k postupu na evropský šampionát. Po tři dny starém úspěchu s Izraelem (3:1) zvládlo klíčovou bitvu v Lublani se Slovinskem a se šestnácti body se nachází na pohodlném druhém místě tabulky o pět bodů právě před svým nedělním rivalem.

Rakušané tak k jistotě postupu potřebují ve dvou zbývajících duelech se Severní Makedonií a s Lotyšskem získat alespoň dva body, což by rozhodně neměl být velký problém. Za už jistě postupujícím Polskem zaostávají o tři body. Naopak Slovinci po prohře v Severní Makedonii (1:2) nezvládli ani druhý nesmírně důležitý zápas po sobě a je vysoce pravděpodobné, že se mezi nejlepší evropskou čtyřiadvacítku neprobojují.

Hosté vstoupili do tohoto střetnutí s mnohem větším elánem a svou první větší příležitost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry. Gregoritsch obdržel přesně načasovanou přihrávku do šestnáctky soupeře, prvním dotekem si elegantně zpracoval balón a pak pálil přímo pod horní tyčku, nicméně gólman Oblak byl připraven a skvělým zákrokem tuto příležitost zlikvidoval. Hosté rozhodli o svém úspěchu ve 21. minutě zásluhou Stefana Posche.

Dvaadvacetiletý obránce německého Hoffenheimu si naskočil na rohový kop Lazara z levé strany a zády k brance hlavičkoval přesně ke vzdálenější tyči, Oblak tentokráte jen zůstal bezmocně stát před brankovou čarou. Ihned na to mohl zvýšit vedení svého výběru Laimer, ale jeho razantní hlavičkový pokus tentokráte ukryl ve svých rukavicích pozorný Oblak. Domácí se poprvé ozvali až po necelé půlhodině hry.

Z více jak třiceti metrů zkusil štěstí Kurtič a jeho razantní projektil zneškodnil brilantním způsobem brankář Stanković. Ihned po změně stran těsně minul pravou tyč Šporar, na opačné straně nemířil přesně ani Laimer. S přibývajícím časem byla ve slovinském táboře znát stále větší nervozita a ta vyvrcholila v 89. minutě. Nedělní utkání totiž nedohrál Denis Popovič, jenž loktem zasáhl obličej Sabitzera a od tureckého sudího Çakιra uviděl přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

4:2

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Manau

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele