Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 1. kolo
21.03.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovensko na úvod kvalifikace porazilo Maďary 2:0

Slováci vykročili do kvalifikace na EURO 2020 správnou nohou a sousední Maďarsko zcela zaslouženě porazili 2:0. Výbornou premiéru v ostrém soutěžním zápase a navíc proti velkému rivalovi prožil kouč domácího výběru Pavel Hapal. Slovensko poslal v prvním poločase do vedení záložník Herthy BSC Ondrej Duda a pojistku v závěru přidal Albert Rusnák.

V Trnavě panovala skvělá atmosféra a to nejen díky domácím příznivcům, ale také početnému maďarskému publiku. Slovensko a Maďarsko jsou dva velcí rivalové a každý z nich by rád proklouzl na evropský šampionát ze skupiny, ve kterém jsou největšími favority Chorvaté.

Slovensko vstoupilo do utkání hodně aktivně a soupeře ve všech směrech přehrávalo. V 11. minutě prošla Rusnákova přihrávka malým vápnem až k Hamšíkovi, který ale vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O chvíli později velice nebezpečně vypálil k tyči Pekarík a Gulácsi musel vyrážet na rohový kop. Do třetice pak Hancko otřel svůj projektil o břevno a Maďarsko zázrakem ještě neprohrávalo. Následně se do hry dostali i hosté a po Kalmárově pádu se marně dožadovali pokutového kopu. Obrovská radost propukla na stadionu Antona Malatinského ve 42. minutě, kdy během obléhání vápna Maďarska procpal Rusnák přihrávku na Ondreje Dudu, kterému stačilo jen nastavit kopačku.

Kouč hostí Marco Rossi nemohl být s výkonem svých svěřenců v žádném případě spokojen a poměrně brzy také sáhl k prvnímu střídání. Hru měl oživit Dominik Szoboszlai a krátce nato mělo Maďarsko první výraznější gólovku. Z hranice vápna se dostal k odvrácenému balónu Szalai a Dúbravka skokem k tyči vyrazil. Na druhé straně se předvedl i Gulácsi proti střele Maka.

V 73. minutě byli Maďaři nejblíže vyrovnání. Orban se po dlouhém balónu ocitl za slovenskou obranou, ale svojí hlavičku nasměroval jen do Dúbravky. Slovensko si chtělo výsledek pojistit druhou brankou a to se mu nakonec skutečně podařilo. V 81. minutě ještě Pekaríkův gól kvůli ofsajdu neplatil, ale za další čtyři minuty soupeře potrestal z protiútoku skrytou střelou k přední tyči Albert Rusnák. Slovensko na úvod kvalifikace porazilo konkurenční Maďary 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
penepi

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
didosh

Dejte jím výprask mongolum bratři!

Reagovat
JackDaniels.

Chalani, som v zahranici takze Jednotka mi nepojde, nevietw o nejakom dobrom streame na nas zapas? Vdaka

Reagovat
misomy6

Nevie niekto preco hrajú v Trnave a nie na novom národnom štadióne ?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Tehelné pole este nedostalo licenciu na mezinarodne zapasy.. nebude sa tam hrat s určitosťou este do leta

Reagovat
fabec1222

goooooooooooooooooooul

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka bohu za dvojicu Rusnák - Duda a fungujúcu súčinnosť, keďže Hamšíkovi s Makom to včera neklapalo úplne ideálne. Páčil sa mi aj výkon novozloženej stopérskej dvojice Škriniar - Vavro. Pekarík si za svoj výkon zaslúži absolutórium, Hancko hraj dobre aj keď sa občas nevyhol menším kiksom, Dúbravka spoľahlivo zlikvidoval tie 3 šance, ktoré si Maďari vypracovali, Kucka zabojoval na hranici možností ako vždy a často získaval loptu v náš prospech v strede ihriska, Lobotka mi miestami prišiel trochu stratený a odpojený z hry, ale na druhej strane včera predviedol aj zopár výborných vecí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele