Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 8. kolo
13.10.2019 18:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Skotsko si hladce poradilo se San Marinem, i přesto se o EURO popere až v baráži

Skotsko si dokázalo poradit se San Marinem a rozdrtilo ho ve vysokém poměru 6:0, jenže z tohoto kvalifikačního cyklu se na evropský šampionát nepodívá. Naději má ještě přes Ligu národů, o jediné místo úrovně C bude bojovat v dodatečném play-off. V kvalifikaci se Skotové momentálně nacházejí na čtvrtém místě tabulky s devíti body a za druhým Ruskem zaostávají o propastných dvanáct bodů. San Marino je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 0:43.

Hosté navíc utrpěli druhý debakl v řadě za sebou, ve čtvrtek totiž odjeli z Belgie s potupnou porážkou 0:9. Hattrickem během prvního poločasu se blýskl čtyřiadvacetiletý záložník John McGinn. Úvodní větší možnost se zrodila po šesti minutách hry. Forrest svou přesně načasovanou nahrávkou našel v pokutovém území protivníka rozběhnutého Lawrence Shanklanda, jehož projektil zblízka odvrátil nad břevno gólman Simoncini.

Přesně o šest minut později poprvé udeřil McGinn. Na pravé straně šestnáctky odvedl skvělou práci Christie a poté z dvanácti metrů vystřelil, nabíhající McGinn usměrnil balón jemnou tečí do levého spodního rohu. Stejný hráč se podruhé prosadil po necelé půl hodině hry. Střílený přízemní centr z levé strany od McTominaye odvrátil před sebe Simoncini a dorážející McGinn neměl se zakončením do prázdné branky žádné problémy.

Kmenový hráč anglické Aston Villy dovršil svůj hattrick během pouhých čtyřiatřiceti minut v nastaveném čase první půle. Po rohovém kopu z pravé strany a následné prodloužené hlavičce od Stuarta Findlaye stanul v brankovém území a zblízka chladnokrevně rozvlnil síť. Skotský reprezentační výběr dominoval také po výměně stran, i když v úvodu spíše vyčkával a do ofenzívy se nijak výrazně netlačil.

Jeho čtvrtý zásah přidal v 65. minutě Shankland. McTominay napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů a orazítkoval břevno, poté Shankland přelstil ofsajdovou past a odkrytý prostor tří tyčí nemohl minout. Za další dvě minuty nepokryla hostující defenzíva další centr od rohového praporku a hlavičkující Findlay snadno překonal zoufalého Simonciniho - 5:0. V 86. minutě stvrdil výhru Skotska střídající Stuart Armstrong parádní ranou z přímého volného kopu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele