Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 3. kolo
08.06.2019 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Skotsko v dramatické koncovce přemohlo Kypr

Skotsko zvládlo veledůležitý zápas s Kyprem a zaslouženě zvítězilo. Domácí byli povětšinu utkání lepším týmem, ovšem vypracované vedení v závěru ztratili. Na inkasovaný gól však ihned zareagovali díky žolíku z lavičky jménem Oliver Burke.

První střelecký pokus zaznamenal v páté minutě Forrest, který přestřelil bránu soupeře. Úvod duelu se nesl v opatrném tempu, oběma týmům šlo totiž o hodně. O něco úspěšnější byli v kombinaci hosté, ale žádnou výraznější šanci si dlouho nevytvořili. Až v osmnácté minutě prověřil gólmana Marshalla Markis.

Zajímavé příležitosti měli Skotové ve 27. a 28. minutě. Nejprve pálil z přímého kopu Mulgrew, kterého výborným zákrokem vychytal brankář Pardo. Následný rohový kop si našel Brophy, jehož hlavička skončila jen těsně vedle tyče. Tartanová armáda následně převzala iniciativu a dlouho nepouštěla Kypřany dopředu. Hosté tak zahrozili až pět minut před přestávkou, kdy Sotiriouovu střelu zlikvidoval připravený Marshall.

Krátce po přestávce se ukázal čerstvý vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem Robertson, jenže pumlíč napálil vysoko nad břevno. Kypr odpověděl v 52. minutě šancí Śpoljariće, který dostal přihrávku mezi obránce. Balón měl ale při střele pod nohou a Marshall si připsal snadný zákrok. Po hodině hry konečně vystříkl v Hampden Parku gejzír radosti. McGinn posunul míč na levou stranu Robertsonovi, který přesnou ránou levou nohou ke vzdálenější tyči poslal Skotsko do vedení.

Domácí byli v laufu a v 65. minutě mohl skórovat i McGregor. Pardo jeho pokus nezkrotil, míč se však naštěstí pro hosty odkutálel do zámezí. Kypřanům další šanci museli připravit sami Skotové. McGinn v 76. minutě ztratil balón a následnou tečovanou střelu Markise musel Marshall vyrazit nad břevno. Hned za minutu se ale dopředu opět hnala Tartanová armáda. Fraser se po pasu od McGregora dostal do úniku, jenže při obstřelu brankáře Parda minul i svatyni hostů.

Fraser nepřekonal Parda ani v 85. minutě, kdy gólman Kypru vytáhl skvělý zákrok. O dvě minuty později zasáhl domácí fanoušky šok. Rohový kop Georgiouho dopadl na hlavu zcela volného Kousoulose, jenž přesnou hlavičkou vyrovnal. Skotové si však hned za dvě minuty vzali vedení zpět. Na Fraserův centr z levé strany si naskočil střídající Burke. Jeho první pokus trefil tyč, míč se však opět odrazil k Burkeovi, který z dorážky trefil okrytou bránu a zajistil Skotsku zisk tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele