Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 10. kolo
19.11.2019 20:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Skotsko otočilo vývoj s Kazachstánem a udrželo třetí pozici ve skupině I

Skotsko potvrdilo zlepšující se formu z poslední doby a díky třetímu vítězství v řadě za sebou nakonec obsadilo konečnou třetí příčku skupiny I s patnácti body, za druhým Ruskem zaostalo o bodů devět. V úterním souboji sice o poločasové přestávce s Kazachstánem prohrávalo, ale po změně stran výrazně přidalo a raduje se tak z vítězství 3:1. Hosté skončili na pátém místě s deseti body, za Kyprem zůstali vinou horší bilance vzájemných zápasů.

Zatímco Kazachstán již nemá žádnou šanci se na evropský šampionát probojovat, tak Skotové se o jediné postupové místo ve čtyřčlenném složení poperou koncem března, jejich semifinálový rival vzejde ze čtveřice Bulharsko, Izrael, Maďarsko či Rumunsko. Úvodní půlhodina tohoto střetnutí nebyla z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní. Domácí sice měli mnohem častěji míč ve svém držení, ale k brance protivníka se prakticky nedostávali.

Mírný favorit si vytvořil první nebezpečnější možnost ve 32. minutě, kdy od pravého rohu pokutového území napřáhl Christie a brankář Nepogodov měl co dělat, aby balón odvrátil na rohový kop. Neuběhly ani dvě minuty a na opačné straně z ničeho nic udeřil Baktyor Zajnutdinov. Jednadvacetiletý útočník ruského Rostova dostal Kazachstán do vedení nádhernou střelou z dvaadvaceti metrů do levé šibenice, gólman Marshall se jen ohlédl.

Za dalších pět minut mohl vyrovnat domácí Jack, jenomže se svou ranou z poměrně ostrého úhlu si na Nepogodova nepřišel. Skotsko vlétlo do druhého dějství mnohem aktivněji a zaslouženého gólu se dočkalo v 48. minutě. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil John McGinn a přízemní ranou propálil děravou zeď včetně bezmocného Nepogodova. Od tohoto okamžiku domácí výrazně ožili.

Během následujících sedmi minut mohli otočit stav Forrest a také dvakrát Steven Naismith, jenomže ani jeden z nich prostor tří tyčí těsně netrefili. V 64. minutě se přeci jen prosadil Naismith, který si po centru z pravé strany téměř od koncové čáry naběhl před branku a hlavou snadno rozvlnil síť. Ve zbývajícím průběhu se hostům nedařilo dostávat na útočnou polovinu a začali riskovat, v nastaveném čase nakonec pojistil výhru Skotska svou druhou trefou v utkání McGinn, jenž po svižné nahrávce Taylora zblízka překonal Nepogodova.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele