Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Rakousko otočilo vývoj se Severní Makedonií a v kvalifikaci slaví druhou výhru

Rakušané po velmi špatném vstupu do kvalifikace nyní podruhé za sebou zvítězili a s červnovou fází mohou být naprosto spokojeni, neboť vybojovali plný počet šesti bodů. Po výhře se Slovinskem (1:0) dokázali otočit duel ve Skopje se Severní Makedonií a nakonec ji porazili po výsledku 4:1. Díky tomu se posunuli na třetí místo tabulky se šesti body a za druhým Izraelem zaostávají jen o bod, jsou tak zpět ve hře o EURO 2020.

Naopak domácí výběr po nedávné těsně prohře s Polskem (0:1) si situaci zkomplikoval a patří mu předposlední pátá příčka se čtyřmi body. Hosté vstoupili do pondělního utkání velmi aktivně a už po necelých šedesáti sekundách mohli jít do vedení. Pozdější hrdina Marko Arnautović napřáhl ze střední vzdálenosti a brankář Dimitrievski dokázal jeho dělovku s vypětím všech sil zneškodnit. Stejný hráč podruhé zahrozil po necelé čtvrthodině hry.

Tentokráte se po zachycené přihrávce zjevil za obranou protivníka, pak našel lépe postaveného Sabitzera a jeho rána rozvlnila boční síť. Domácí se z ničeho nic dostali do vedení v 18. minutě. Po vysokém centru od Alioskiho hlavičkoval před dotírajícím Pandevem směrem ke své brance Martin Hinteregger, jenomže gólmana Lindnera tím překvapil a míč doskákal doprostřed branky. V polovině první půle měl na kopačce vyrovnání Arnautović.

Zkušený útočník anglického West Hamu United stanul tváří v tvář proti Dimitrievskimu, jenomže ani nadvakrát ho trestuhodně nepřekonal. Krátce po odehrané půl hodině mohl navýšit vedení mírného outsidera veterán Pandev, avšak za sedmi metrů mířil těsně vedle bližší konstrukce. Ve 36. minutě se po hlavičkovém souboji rozezvonilo za Lindnerem břevno, o tři minuty později se Rakušané dočkali vyrovnávací trefy.

Po krásném pasu z pravé strany si seběhl k zadní tyči Valentino Lazaro a střelou z první pokořil bezmocného domácího strážce. V samém závěru úvodního dějství mohl otočit vývoj Sabitzer, ale jeho přízemní pokus zastavila levá tyč. Rozhodující okamžik se zrodil po hodině hry. Egzon Bejtulai totiž na levé straně šestnáctky evidentně podrazil unikajícího Sabitzera, obdržel žlutou kartu a následnou penaltu s přehledem proměnil Arnautović - 1:2.

Severní Makedonie začala s přibývajícím časem stále více riskovat a v závěrečné desetiminutovce inkasovala ještě dvakrát, v 82. minutě se podruhé prosadil Arnautović. Třicetiletý kanonýr obdržel lahůdku od Sabitzera a zblízka hlavou nemohl minout odkrytý prostor tří tyčí. Za další čtyři minuty zakončoval z mírného úhlu Laimer a bránící Bejtullai nešťastně srazil balón do protipohybu Dimitrievskiho.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele