Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Piątek opět udeřil, za oběť mu padla Severní Makedonie

Velkým favoritem utkání se Severní Makedonií bylo Polsko, ačkoli ve Skopje se s domácími nehraje zrovna snadno. Utkání nakonec neprobíhalo pod tak ofenzivní taktovkou, jak by si diváci mohli přát. Polákům proto stačila jediná trefa, jejímž autorem se stal střídající střelec Krzysztof Piątek.

Obrovský boom kolem osoby kanonýra Krzysztofa Piąteka z úvodu sezony už není tak velký, ale pořád je dost znatelný. Mladý útočník zažil sezonu snů, teď už válí ve slavném AC Milán a střílí mu to i v reprezentaci. Což je dost velký úspěch, když vašimi konkurenty jsou Arkadiusz Milik s Robertem Lewandowskim. Opora AC ale střílí další důležité branky.

Do první šance se ale dostali domácí Makedonci. Talentovaný záložník Eljif Elmas si navedl míč na střed hřiště a vystřelil. Zkušený brankář Łukasz Fabiański jeho tvrdou střelu neudržel a vyrazil jen na roh. Polský celek se často posouval díky rychlé kombinaci, jenže ještě častěji jeho snahy končily před vápnem domácího týmu. Osamocený Robert Lewandowski na hrotu působil až moc odříznutě a větší podpory se nedočkal.

První půle skončila bez branek a Poláci museli nutně něco změnit, protože jejich šance působily uspěchaným a chaotickým dojmem. Žádný tlak, žádné vzrušení pro polské fanoušky. Jen nuda bez nápadu. Trenér Jerzy Brzęczek si asi řekl, že takhle to prostě dál nepůjde. A při střídání měl zlatou ruku.

Nasadil totiž právě mladého střelce Piąteka a ten se mu odvděčil nejlepším možným způsobem. Jen minuta mu stačila k tomu, aby se nepříliš povedeném zákroku Alioskiho z rohového kopu dostal k míči a uklidil ho do brány. A aby toho nebylo málo, postaral se o gól efektními nůžkami.

Makedonci sice do té doby neodváděli špatnou práci a byli si celkem jistí i v obraně, ale inkasovaná branka je naprosto zlomila. Polsko se naopak ujalo aktivity. Grosicki pálil mimo a stejně to dopadlo s pokusem Piotra Zielińskiho. Jedinou větší akcí domácích tak byla minuta 86., v níž dostal druhou žlutou kartu za faul na Lewandowskiho Visar Musliu a byl následně vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele