Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 1. kolo
21.03.2019 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

V duelu dvou outsiderů skupiny G slaví Severní Makedonie

Severní Makedonie vstoupila tou správnou nohou do kvalifikačního cyklu o ME 2020 a papírově nejslabšího účastníka skupiny z Lotyšska zdolala ve Skopje po výsledku 3:1. O svém vítězství rozhodla již v prvním poločase, kde vsítila hned dvě branky. Výběr z východní Evropy sice snížil, ovšem poté dohrával o deseti a v nastaveném čase ještě jednou inkasoval. Makedonci tak nyní mají o něco větší naději na postup než soupeř.

Hned úvodní větší příležitost čtvrtečního utkání z 11. minuty skončila gólem svěřenců trenéra Igora Angelovskiho. Sedmadvacetiletý obránce druholigového anglického Leedsu Ezgjan Alioski obdržel po rychlém brejku finální nahrávku od zkušeného Pandeva a z levé strany z mírného úhlu propálil brankáře Vaņinse, který i přes zákrok nedokázal zabránit míči v cestě do sítě. Po dvaceti minutách hry si Vannis připsal na konto první úspěšný zásah.

Ve skluzu se snažil dopravit balón do sítě Nestorovski, nicméně hostující strážce branky si poradil a míč vykopl reflexivně nohou z brankové čáry. Aréna Telekom se přeci jen dostala podruhé do varu po necelé půlhodině hry. Teprve devatenáctiletý talent Eljif Elmas hájící barvy tureckého Fenerbahçe využil tečované nahrávky od Nestorovskiho, důrazně si seběhl k levé tyči a tam zblízka dokázal překonat marně se natahujícího Vannise.

Ihned na to reagovalo Lotyšsko střídáním mezi třemi tyčemi, Vannise nahradil Steinbors. Poté tempo hry naprosto opadlo a oba protivníci přidali až v závěrečných minutách. Hostům svitla naděje na bodový zisk v 87. minutě. Po přímém volném kopu Rakelse z více jak čtyřiceti metrů se Darko Velkovski snažil odhlavičkovat míč do bezpečí před Isajevsem, ale k jeho smůle překvapil i gólmana Dimitrievskiho a jednalo se proto o vlastní gól.

Lotyši od tohoto okamžiku přidali na důrazu a doplatili na něj v první minutě nastavení. Andrejs Cigaņiks totiž uviděl od tureckého rozhodčího Özkahya druhou žlutou kartu a předčasně odešel pod sprchy. Následně se mohla Severní Makedonie definitivně uklidnit, neboť svou druhou trefu v tomto střetnutí přidal Elmas. Svůj pohotový lob z deseti metrů usměrnil do vzdálenější šibenice, Steinbors se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele