Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 10. kolo
19.11.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Severní Makedonie skolila Izrael a urvala třetí místo ve skupině

Severní Makedonie na závěr tohoto kvalifikačního cyklu skolila před vlastními fanoušky Izrael zásluhou jediného přesného zásahu Bobana Nikolova, a protože Slovinsko prohrálo na půdě Polska, posunula se v tabulce na konečné třetí místo. Ne že by tohle umístění znamenalo vstupenku na EURO 2020, každopádně jako cena útěchy je více než dostačující.

Oba týmy nemohly postoupit přímo na evropský šampionát, pro oba ale ještě stále vede cesta přes dodatečnou baráž Ligy národů. Toto měření sil tedy mělo především prověřit jejich schopnosti a připravenost na klíčové březnové období. Lépe ho zvládli domácí, kterým se podařilo udržet čisté konto a uzmuli své celkové čtvrté vítězství ve skupině G.

Hosté, kteří měli v sestavě své dva největší ofenzivní tahouny Erana Zahaviho i Munase Dabbura, teprve podruhé v této kvalifikaci neskórovali. Gólově vyšli naprázdno už jenom v červnovém duelu v Polsku. Zároveň ale ukázali, že mají pořád velké rezervy v obraně. Podeváté z deseti pokusů se jim totiž nepodařilo v defenzívě zachovat nulová čísla.

Vůbec první střelu mezi tři tyče vyslal Elmas, nicméně na hostujícího gólmana Harushe nevyzrál, na druhé straně se v 15. minutě osmělil na zadní tyči Dasa, ani on však nebyl v koncovce úspěšný a severomakedonský brankář Dimitrievski jeho pokus polapil. Ve 32. minutě se ve slušné pozici objevil zase Elmas, znovu ovšem na Harushe nevyzrál.

Svěřenci trenéra Igora Angelovského i nadále hledali o trochu více intenzivněji cestu za úvodní brankou. Ve 37. minutě jí byl velmi blízko Bardhi, jenž rozehrál standardní situaci z levé strany, a i když asi zamýšlel původně centrovat do šestnáctky, míč se snesl o něco dále a narazil, především k překvapení zmateného Harushe, do brankové konstrukce.

V nastavení prvního poločasu se Severní Makedonie své odměny již dočkala. Bardhi rozehrál rohový kop krouceným pasem do brankového území, Harush sice vyběhl včas ze své branky a balón vyboxoval, pouze ale k Nikolovovi, jemuž se podařilo prostřelit změť těl před sebou a zacílit za brankovou čáru. Ve druhém dějství se pak skóre nadále nepohnulo.

Izrael se sice snažil krátce po obrátce vyrovnat zásluhou Zahaviho, nepřekonal ovšem pozorného Dimitrievského, v 56. minutě dopadl Zahavi vůči svému soupeři stejným způsobem. V 71. minutě se ozval taktéž Dabour, avšak mířil jen nad břevno. V 83. minutě mohl naopak vedení domácím pojistit Kostadinov, jenže pálil pouze vedle.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele