Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 8. kolo
15.10.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rumunsko ztratilo výhru s Norskem a komplikuje si cestu na EURO

Rumunsko ztratilo v samém závěru nesmírně důležitou výhru s Norskem a po remíze 1:1 si výrazně zkomplikovalo cestu na evropský šampionát. Po získaném bodu zůstává v tabulce na třetím místě se čtrnácti body a za druhým Švédskem zaostává o jeden bod, přitom do dvou zbývajících střetnutí mohlo jít z mnohem lepší výchozí pozice. V příštím kole přivítá právě Švédy a nutně potřebuje zvítězit, jinak se mezi čtyřiadvacítku nejlepších zřejmě nedostane.

Domácí výběr neproměnil z kraje úvodního dějství pokutový kop. Pak se sice dostal do vedení, jenomže pojistit ho nedokázal a severský protivník ho za to potrestal v nastaveném čase. Norové jsou zřejmě ze hry o přímý postup, neboť jim patří čtvrtá příčka s jedenácti body a stačit jim pravděpodobně nebudou ani obě případné výhry s Maltou či s Faerskými ostrovy. Nicméně na rozdíl od svého pondělního protivníka mají minimálně zajištěnou baráž.

První poločas probíhal v opatrnějším duchu, úvodní vážnější příležitost se zrodila po necelé čtvrthodině hry. Z hranice pokutového území vypálil Ödegaard a brankář Tătăruşanu výtečným zákrokem jednoruč odvrátil balón do strany. Domácí se poprvé ozvali v první nastavené minutě úvodního dějství, kdy Alexandru Mitriţă po spolupráci se slávistickým hráčem Stanciuem napřáhl z hranice šestnáctky a famózní gólman Jarstein musel zasahovat.

Jeden z klíčových okamžiků byl k vidění v 52. minutě. Bancu se natlačil před Bergeho a podle názoru skotského rozhodčího Maddena byl faulován. K nařízené penaltě se postavil Puşcaş a trestuhodně selhal, Jarstein totiž vystihl směr střely a míč odvrátil do strany. Rumunsko se přeci jen dočkalo zaslouženého gólu přesně o deset minut později, kdy zamířil do černého velmi aktivní Mitriţă.

Záložník amerického klubu New York City si navedl balón blíže do středu a jeho skákavá střela z osmnácti metrů zapadla přímo do levého spodního rohu. Za další tři minuty mohl zvýšit vedení favorita Andone, ale z pěti metrů pouze hlavičkoval do břevna. Když už se zdálo, že se hosté na nic nezmůžou, tak v poslední možnou chvíli srovnali krok. Po pasu Normanna z pravého křídla zapomněla rumunská defenzíva na střídajícího Alexandera Sørlotha a jeho prudká hlavička ze sedmi metrů skončila v levé šibenici.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele