Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 6. kolo
08.09.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rumunsko se proti Maltě pořádně nadřelo, nakonec zvítězilo těsně 1:0

Fotbalisté Rumunska splnili povinnost proti Maltě, ovšem na hubeném vítězství 1:0 se výrazně natrápili. Jedinou branku vstřelili krátce po změně stran a kontrolovali průběh, hosté pak byli směrem dopředu prakticky neškodní. Domácí výběr se nachází na třetím místě skupiny F s deseti body a za druhým Švédskem zaostává jediný bod, ve zbývajících čtyřech kolech se proto dá očekávat nesmírně dramatická bitva o účast na evropském šampionátu.

Naopak Maltě patří pátá pozice se třemi body a o reálnou šanci na postup prakticky přišla, v jejím podání to vypadá na souboj o konečnou pátou příčku s Faerskými ostrovy. Rumuni byli od samého začátku aktivnějším výběrem a rozvlnit síť se jim povedlo krátce po deseti odehraných minutách. Na centr z levého křídla si naskočil Andone a hlavou dokázal skórovat, ovšem chorvatský rozhodčí Strukan branku neuznal kvůli předchozímu ofsajdu.

Malta spálila svou největší příležitost nedělního střetnutí po necelé půlhodině hry, když se nebojácně vydala do otevřené defenzívy protivníka a tváří v tvář proti brankáři Tătăruşanuovi stanul zcela osamocený Corbolan. Nicméně ten ve stoprocentní příležitosti selhal a na vyběhnutého domácího strážce si nepřišel. Aktivita jasného outsidera neopadávala ani v následujících minutách, ten se do další slibné možnosti probojoval ve 33. minutě.

Po pasu z pravého křídla přetlačil svého protihráče Farrugia a pak tvrdě vypálil, ale jeho pokus ze šesti metrů proletěl vysoko nad horní tyčkou. Vzápětí se až do přestávky nic podstatného nestalo, domácí vlétli do druhého dějství jako uragán a ihned skórovali. Po rohovém kopu z pravé strany od Hagiho podskočil balón hostující kapitán Agius a hlavičkující George Puşcaş už měl snadnou úlohu, míč nasměroval přesně k bližší konstrukci.

Ve zbývajícím průběhu Rumuni vyčkávali a nikam se nehrnuli, jasným cílem bylo alespoň udržet stávající náskok. Hosté se snažili napadat rozehrávku favorizovaného rivala až do závěrečného hvizdu, jenomže žádnou gólovou příležitost si nevypracovali. Malta zhruba za měsíc přivítá Švédsko a určitě se ho pokusí překvapit, Rumunsko v cestě za vytouženým postupem potřebuje naplno bodovat na Faerských ostrovech.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele