Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 6. kolo
08.09.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lichtenštejnsko šokovalo Evropu a z Řecka veze senzační bod

Fotbalisté Lichtenštejnska se postarali o velkou senzaci, když na řecké půdě získali bod za remízu 1:1. Řekové v prvním poločase vstřelili gól, jenomže další i přes vytrvalou převahu nepřidali a v závěru z ojedinělé akce soupeře inkasovali. Pro Řecko je remíza s trpaslíkem velkou komplikací a ostudou zároveň.

Začátek zápasu přitom žádné překvapení nepřinesl, Řekové totiž drželi balón a trpělivě hledali skupinku v hostující defenzívě. Brankář Lichtenštejnců Büchel si do půlhodiny připsal několik menších zákroků a přesně ve 33. minutě poprvé inkasoval. Koulouris poslal před branku střílenou přihrávku a Georgios Masouras z malého vápna uklidil balón pod břevno. Řekové pochopitelně nechtěli zůstat jen u jednoho gólu a ještě do konce prvního poločasu odmítl zdvojnásobit vedení Fetfatzidis, když ho skvěle vychytal Büchel.

Řekové se nedočkali gólu ani krátce po změně stran, obrovskou smůlu si přitom vybral Koulouris, který hlavičkoval po centru Masourase do břevna. Lichtenštejnsko nebylo směrem dopředu nijak aktivní a brankář Barkas vlastně nemusel řešit jediný vážnější problém.

Každopádně domácí stále vedli jen 1:0 a dlouho s výsledkem hazardovali. Lichtenštejncům stačila jedna povedená akce, aby byla senzace na světě. A přesně to se nakonec Řekům stalo. V 86. minutě si naběhl na přihrávku Dennis Salanović a samostatný postup na Barkase proměnil ve vyrovnávací gól. Diváci na athénském stadionu zcela oněměli, pro všechny Řeky to byl šok. Domácí se ještě ve zbývajících minutách snažili výsledek zvrátit, ale čas pro ně ubíhal velmi rychle. Řekové to už nestihli a doma s Lichtenštejnskem ostudně remizovali 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
REPLIKATOR

Řecko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele