Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 8. kolo
15.10.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Řecko porazilo Bosnu, ale na šampionát se nepodívá

Evropský šampionát v roce 2020 se bude muset obejít bez Řeků. Ti sice v Aténách porazili Bosnu a Hercegovinu 2:1, ale další výsledky hrály v jejich neprospěch, takže dvě kola před koncem už nemohou na druhé místo dosáhnout. Ani Bosňané se nemohou příliš smát, protože ze třetího místa ztrácí už pět bodů.

Řecko senzačně triumfovalo na mistrovství Evropy v roce 2004, ale na dalším turnaji o šestnáct let později bude scházet. Kvalifikaci rozehrálo špatně a výhra nad Bosnou už to nedokázala jakkoliv zvrátit. Mnohem větší šance na postup měli hosté, kteří potřebovali v Aténách nejlépe zvítězit.

Pro Řeky to byla poslední šance - buď a nebo, ale i pro Bosňany šlo o důležité střetnutí. Hosté také měli první obrovskou šanci ve 13. minutě. Kvržičův centr brankář Paschalakis odvrátil jen ke Gojakovi, jehož pokus o přehození ztroskotal. Vyrovnané utkání rozhodla efektivita v zakončení a tu mělo lepší Řecko. Přesně po půlhodině hry dostal spoustu času i prostoru pro střelu Vangelis Pavlidis a domácí vedli 1:0. Nevydrželo to však dlouho a za pět minut odpověděl Amer Gojak. Po levé straně poslal do šestnáctky centr Sead Kolašinac a nehlídaný Amer Gojak vyrovnal. Obrana Řeků zde fatálně zaspala. Vrátit vedení na stranu domácích mohl Mantolas, ale branku netrefil, takže první poločas skončil remízou 1:1.

To bylo pro oba celky málo. Bosňané se rozhodli pro poločasové střídání a rozhýbat hru měl Mato Jajalo. Tři body potřebovali za každou cenu i Řekové a jinými slovy nebylo na co čekat. Sérii šancí na obou stranách rozjel střelou nad Bakasetas a o chvíli později Mantalose skvěle vychytal Šehić.

Po hodině hry přišel do hry Georgios Masouras a rázem se mohl stát hrdinou utkání. Pár sekund po svém příchodu totiž rozezvonil brankovou konstrukci a zakrátko zazdil další dvě gólovky. Utkání postupně gradovalo a k vidění byl útočný fotbal na obě strany. O něco nebezpečnější však byli Řekové a po pumelici Stafylidise zachránila Bosnu opět branková konstrukce. Hlavním paličem šancí byl však Masouras, jenž byl na hřišti jen několik minut a za tu dobu stihl zmařit už čtyři velké šance.

Řecko se nakonec rozhodující trefy dočkalo, ale Bosna jim k tomu výrazně dopomohla. Dvě minuty před koncem odcentroval Fetfatzidis a Adnan Kovačević si vstřelil dost nešťastný gól. O to nešťastnější, že byl v době, kdy hosté už měli velmi málo času na odpověď. Řecko porazilo Bosnu 2:1, ale postup na šampionát už si nevybojuje. Bosňané ještě mají šanci, ale i ta už je po porážce v Řecku velmi malá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele