Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Řecko selhalo s Arménii a jeho šance na EURO klesla

Řecko si výrazně zkomplikovalo boj o postup na evropský šampionát v roce 2020, když před vlastními fanoušky v Aténách podlehlo nevyzpytatelné Arménii 2:3. Po celkem vydařeném vstupu do tohoto kvalifikačního cyklu prohrálo podruhé za sebou a v tabulce skupiny J se propadlo na čtvrté místo se čtyřmi body. Jeho úterní protivník naopak po výhře s Lichtenštejnskem (3:0) získal nesmírně cenný skalp a je třetí se šesti body.

Hostům se především vydařil první poločas, ve kterém vsítili hned dva góly a i přes tlak protivníka po změně stran přeci jen udrželi těsný náskok až do závěrečného hvizdu. Přitom domácí začali aktivněji a poprvé zahrozili v 7. minutě. Konstantinos Fortounis se odhodlal ke střele z dvaceti metrů a brankář Hajrapetjan musel předvést skvělý zákrok. Neuběhlo ani šedesát sekund a Arménie se na opačné straně prosadila z brejku.

Alexander Karapetjan obdržel kolmici za obranu od Tigrana Barseghjana, obešel gólmana Vlachodimose a pak z ostrého úhlu dopravil míč do odkryté branky. Domácí po inkasované brance přitlačili, jenomže nic zásadního si nevypracovali a naopak po půl hodině hry kapitulovali podruhé. Gevorg Ghazarjan se v pokutovém území soupeře zbavil zasekávačkou padajícího Papastathopoulose a pak chladnokrevně zakončil do protějšího spodního rohu.

Řekům svitla naděje na bodový zisk necelých deset minut po přestávce. Fortounis předložil balón přímo proti kopačce Zecy, na jehož bombu z první si sice Hajrapetjan sáhl, ale v cestě do sítě ji zabránit nedokázal. V 65. minutě mohl mírný favorit srovnat krok, avšak proti byl hostující strážce a tvrdou ránu z dvanácti metrů reflexivně odvrátil do bezpečí. Za dalších devět minut vrátil hostům dvoubrankové vedení Barseghjan.

Pětadvacetiletý záložník makedonského klubu Vardar Skopje po posunutí od Mchitarjana orazítkoval bližší konstrukci, s dorážkou si však věděl rady a pokořil bezmocného Vlachodimose. Domácí sice ještě snížili v 87. minutě zásluhou aktivního Fortounise, jenž předvedl úchvatné sólo přes tři protihráče a vyzrál i na Hajrapetjana, jenomže na vyrovnání se již nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Zajda

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele