Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rakousko udolalo brankou Burgstallera Slovince 1:0

Velmi důležitého vítězství dosáhli v duelu dvou sousedů Rakušané, kteří jedinou brankou Guida Burgstallera udolali Slovince. Útočník německého Schalke 04 vstřelil rozhodující trefu čtvrthodinu před koncem a Slovinci už na ní nedokázali odpovědět.

Rakousko potřebovalo po dvou porážkách nutně zabrat a zápas se Slovinskem byl pro ně zcela klíčový, stejně jako pro hosty, kteří měli na kontě bod za remízu v Izraeli.

V duelu dvou sousedů měli od začátku navrch domácí, v jejichž sestavě nechyběl ani kapitán David Alaba nebo útočník Marco Arnautović. Na druhé straně se zase představila velká hvězda brankář Jan Oblak nebo útočník Atalanty Bergamo Josip Iličić.

Rakousko vstoupilo do utkání velmi aktivně a Slovince dostali za první poločas několikrát do úzkých. Ve 24. minutě měl první obrovskou příležitost hlavičkující Sabitzer a Jana Oblaka zachránila tyčka! Slovinci se povětšinou jenom bránili a vyčkávali na brejky. Po půlhodině hry musel do akce Oblak a nohama kryl pokus Schlagera. Jediný pokus Slovinců přišel až před koncem prvního poločasu a měl ho na svědomí Kurtić. Jeho střela se ale mezi tyče nevešla a Lindner tak vlastně nemusel zasahovat.

Na začátku druhého poločasu Slovinci vyrovnali hru a opravdu se zdálo, že dlouho žádná branka nepadna, pokud vůbec padne. Po uplynutých šedesáti minutách se Rakousko znovu začalo více tlačit do koncovky, ale proti pečlivě bránícím Slovincům to měli složité. Diváci na stadionu v Klagenfurtu se nakonec dočkali v 74. minutě, kdy Alabův centr ve vápně udržel Arnautović a i když jeho ránu ještě Oblak dokázal vyrazit, na dorážku Guida Burgstallera už byl krátký! Slovinci měli zhruba čtvrthodinu na odpověď, ale hra se k jejich nelibosti začala kouskovat. Až v 90. minutě ohrozil Lindnerovu branku hlavičkující Šporar, balón však zamířil těsně vedle. Rakousko nejtěsnější vedení uhájilo a v kvalifikaci získalo první vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele