Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 1. kolo
22.03.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Portugalsku proti Ukrajině ke gólům nepomohl ani návrat Ronalda

Úřadující evropský šampion nakročil za obhajobou titulu neslavně. Národní tým Ukrajiny totiž dokázal proti Portugalsku vymazat všechny ofenzivní zbraně soupeře v čele s Cristianem Ronaldem a odváží si z Lisabonu bod za bezbrankovou remízu.

Domácí tým sice měl dobrou hodinu hry jasnou převahu a vytvořil si několik slibných příležitostí, ovšem brankář Pjatov se vytáhl s několika kvalitními zásahy a s dalšími přibývajícími minutami Portugalcům v ofenzivě jako by došly nápady. Nic na tom nezměnila ani účast Cristiana Ronalda, jenž se v reprezentačním dresu objevil vůbec poprvé od loňského mistrovství světa, neboť uplynulé přátelské zápasy i Ligu národů po dohodě s trenérem Santosem cíleně vynechal.

V samém úvodu sice Portugalsko dokázalo procpat míč do sítě, jenže gólovou hlavičku Williama Carvalha zneplatnil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Blízko k průlomu skóre měl poté Pepe, jenž se vytasil s povedenou ranou z voleje, avšak zkušený Andrij Pjatov zareagoval neméně dobrým zákrokem.

Poté se dostala ke slovu největší hvězda domácích. Nejprve Ronaldo po zaseknutí míče do středu pole vypustil ostrou střelu, kterou Pjatov s obtížemi zastavil nohama, a druhý pokus si portugalský kanonýr připsal pro změnu levačkou, jenže na čtyřiatřicetiletém gólmanovi soupeře ztroskotal i tentokráte. To vůbec nejlepší si ukrajinský kapitán schoval na 56. minutu, když excelentně vytrčenou rukou zneškodnil gólovou ránu Andrého Silvy.

Hosté byli směrem dopředu takřka po celý večer neškodní, ovšem i tak málem dokázali z minima vytěžit maximum. Rui Patrício však po dlouhé nečinnosti v brance obstál proti jediné hrozbě z kopačky Konopljanky a následnou dorážku stihl na poslední chvíli zablokovat Júnior Moraes.

Když pak v samém závěru minul Ronaldův přízemní centr střídající Rafa Silva, skončilo úvodní kvalifikační utkání Portugalska s Ukrajinou remízou 0:0. Zatímco první jmenovaní si pokusí spravit chuť v dalším domácím utkání se Srbskem, Ukrajinu čeká druhý výjezd, a to do Lucemburska, které je nyní po výhře nad Litvou kuriózním lídrem skupiny B.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Benfica

prvé zápasy v kvalifikáciách končia nejakým trapasom, ale teraz sú 2 zápasy doma obe na da Luz, tak by to mohlo dopadnúť dvoma výhrami..

Reagovat
7C.Ronaldo

král rozhodne hattrickem

Reagovat
John Obi Mikel

Alex Král?

Reagovat
Benfica

to je ten český stopér?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele