Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 2. kolo
25.03.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Portugalci pouze remizovali se Srby a komplikují si postup na Euro, Ronaldo se zranil

Titul budou na Euru 2020 obhajovat Portugalci. Nebo nebudou? V úvodních dvou zápasech kvalifikace, které měly patřit k těm lehčím, Portugalsko zaváhalo a navíc se mu v první půli utkání se Srby zranil Cristiano Ronaldo.

Favorit kvalifikační skupiny B po bezbrankové remíze s Ukrajinou zaváhal i proti Srbsku, které dokonce více než půl hodiny vedlo. Pro Srby byl zápas v Portugalsku prvním kvalifikačním střetnutím tohoto cyklu a mají za sebou pouze přátelský zápas s Německem, kde také remizovali 1:1.

Už ve 4. minutě zápasu mohl otevřít skóre ve prospěch Portugalců Carvalho, jenže v kritický moment zaváhal a poslal míč pouze pár centimetrů od levé tyče. V 6. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území brankář Portugalců Patrício přibíhajícího Gaćinoviče a rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop, který vzápětí proměnil Dušan Tadić.

V 15. minutě mohli domácí srovnat, ale střelu Guerreira na poslední chvíli vyrazil brankář Srbska Dmitrović. Asi nejhorší okamžik pro všechny domácí fanoušky přišel ve 31. minutě, kdy musel po špatném došlápnutí odstoupit ze hry kapitán Ronaldo, jehož nahradil Pizzi.

I navzdory Ronaldově absenci se však Portugalcům podařilo srovnat, a to ještě během první půle. Ve 42. minutě si po centru Guerreira míč našel Danilo Pereira a zakončil přímo pod břevno. Do kabin se tedy šlo za vyrovnaného stavu, se kterým však domácí určitě spokojení nebyli.

V 70. minutě se nedokázal mezi tři tyče znovu trefit Carvalho. Už za tři minuty minuty měli kopat Potugalci penaltu za hru rukou. Sudí ji ale odvolal když zjistil, že asistent mával ofsajd. V úplném závěru minuli dva domácí hráči prázdnou bránu a obrovský zmar tak ukončil až v šesté minutě nastavení druhé půle svým závěrečným hvizdem rozhodčí.

Zápas skončil 1:1 a Portugalci mají hodně o čem přemýšlet.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Benfica

po prvom klasickom trapase už to bude bez straty bodu

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Ronaldem?!

Reagovat
Benfica

svalové zranenie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele