Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Ullevål, Oslo

Reportáž

Norsko promarnilo náskok a s Rumunskem jen remizovalo

Ještě dvacet minut před koncem stadion v Oslu kypěl nadšením, když Ødegaard navázal na Elyounoussiho a poslal v kvalifikaci o mistrovství Evropy Nory do dvoubrankového vedení. Poté ale dvěma góly, z nichž ten druhý přišel v nastavení, kontroval Keșerü a udal tak konečný výsledek 2:2.

O první vzrušení se postarali domácí. Ødegaard rozehrál doprava na Elabdellaouiho, který se následně pokoušel najít Selnaese před prázdnou bránou. Vše však přečetl Tătăruşanu a lapil míč do rukavic. Norové nadále tlačili, těsně vedle pálil King, brankáře protáhl Henriksen.

Tătăruşanu se musel činit i nadále. King dostal luxusní přihrávku za obranu a upaloval sám na gólmana, ten mu bravurně vypíchl míč při pokusu o kličku. Osmělili se i Rumuni, po rohovém kopu a dvou hlavičkách musel Grytebus zasahovat. Seveřané mohli skórovat do šatny, avšak Nordtveitův pokus z dobré pozice letěl hodně mimo.

Po pauze už de příznivci domácí reprezentace mohli radovat, a to po hodně bizarní akci. Ødegaardovu střelu zblokoval jeden z bránících hráčů do protipohybu brankáře, u míče nakonec jako první byl Tarik Elyounoussi a z metru doklepl míč do odkryté klece.

V sedmdesáté minutě už byl náskok dvougólový - gólu se tentokrát dočkal sám Ødegaard. Po Kingově přihrávce postupoval sám na brankáře, počkal si na jeho pohyb a k tyči s přehledem zakončil. Brzy se však Rumuni vrátili do hry. Po rohovém kopu vracel míč do ohně Grigora, tam si na něj naběhl Claudiu Keșerü a hlavou vstřelil kontaktní gól.

V samotném závěru se dočkali muži ve žlutém vyrovnání, o nějž se postaral druhým gólem v zápase Keșerü. Maximova střela byla nepovedená a našla nohy rumunského útočníka, který se tváří v tvář nemýlil a srovnal na konečných 2:2.

Autor: Martin Vejdělek / highlightsfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele