Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 10. kolo
17.11.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Moldavsko Islandu vzdorovalo, avšak padlo

Až nečekaně zajímavý zápas byl na závěr rozhodnuté kvalifikační skupiny H k vidění v Kišiněvi. Domácí zde přivítali Island, který sice díky Bjarnasonovi šel do vedení, Milinceanu ale srovnal. Utkání tak rozhodl půl hodiny před koncem Sigurdsson.

Ostrované se do vedení dostali poměrně brzy už po čtvrthodině si o dva hráče narazil Birkir Bjarnason a po druhém pasu od Andersona pronikl až k malému vápnu, odkud prudkou ranou překonal Koseleva. Brzy mohl přidat druhý gól, jenže jeho podařená střela zpoza vápna šibenici těsně minula.

Po návratu ze šaten mohl navýšit vedení Sigurdsson, ten pro změnu napálil bránícího hráče. A tak se gólu dočkal domácí outsider. Z pravé strany odcentroval Platica přesně na Nicolaea Milinceanua, který bez přípravy poslal míč za gólmanova záda.

Vyrovnaný stav ovšem neměl dlouhého trvání. Neschopnost Moldavska odkopnout míč ze svého vápna vedla k centru z pravé strany. Ten propadl až ke Gylfimu Sigurdssonovi, jenž si už věděl rady a skóroval. Zanedlouho mohli Islanďané o své vedení znovu přijít, Damascanova dělovka totiž skončila na brankové konstrukci.

Patnáct minut před koncem přišel Armasův faul v pokutovém území a penalta pro hosty. Její exekuce se ujal Sigurdsson, avšak nezvykle nedokázal Koseleva překonat. Domácí celek ale jeho zaváhání využít nestihl a skončil tak na posledním místě tabulky. Mimo postupové příčky završil skupinu i Island.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele