Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 3. kolo
08.06.2019 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Moldavsko v i oslabení dokázalo vyhrát nad Andorrou

Moldavsko sice dohrávalo domácí utkání v Kišiněvě v početním oslabení poté, co byl na začátku druhé půle vyloučen kapitán Artur Ioniţă, ale přesto dokázalo zápas s Andorrou dovést do zdárného konce.

Andorra chtěla dokázat, že není jen otloukánkem evropského fotbalu, ale že umí zabrat a má vlastní herní styl. Tahle odvážná představa se jí ale začala velmi brzy rozpadat. V páté minutě se poprvé musel její brankář Josep Gómes strachovat z volného přímého kopu Suvorova, který mířil velmi dobře. Do vápna se pak dral také Artur Ioniţă, který v pozici kapitána táhl svůj celek do ofenzivy. Jeho rána ale prosvištěla kolem tyče.

V osmé minutě už to ale lépe hrajícím domácím vyšlo. Rohový kop Suvurova prodloužil Ștefan Efros hlavou na zadní tyč, kde zblízka hlavičkoval míč do prázdné brány Igor Armaş - 1:0 pro Moldavsko.

Snad až po třiceti minutách se k většímu ohrožení domácí brány dostali i borci z Andorry. Konkrétně to byl mladý obránce Joan Cervós. Jeho standardní situace poslala míč přesně pod břevno. Naneštěstí pro hosty ale Cervós mířil jen doprostřed brány, kde byl brankář Alexej Koşelev včas a připraven.

Deset minut před koncem první půle se Andorra dočkala další šance. Cervósův centr nedokázal brankář Koșelev vyboxovat mimo šestnáctku a tak z toho vznikl velký závar! Aláez ale hlavičkoval jen do protihráče a Vales mířil mimo. Domácí si navíc cestu za třemi body sami zkomplikovali. Artur Ioniţă se snažil vypíchnout míč Aláezovi, ale místo toho trefil nohy andorského hráče. A protože už jednu žlutou kartu měl, musel být vyloučen!

Před Andorrou se otevřela jedinečná možnost na srovnání. Že bychom ale sledovali, jak outsider zabral a mačkal oslabeného soupeře, to se říct nedalo. V 89. minutě Sergi Moreno zahrával volný přímý kop, jenže napálil ho do zdi. A když v nastaveném čase spálil obrovskou šanci špatnou hlavičkou Alexandre Martínez, Andorra odjížděla z Moldavska bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele