Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Rumuni si připsali hladkou výhru na Maltě

Rumunsko si na Maltě připsalo povinnou výhru a drží naději na postup. Zatímco hosté poskočili na druhé místo o skóre před Švédsko, domácí zůstávají se třemi body pátí.

Rumunský útočník Puscas se ve čtvrté minutě teprve zastřeloval, aby o tři minuty později poprvé rozvlnil síť. Prosadil se po centru z levé strany od Bancua, kdy trochu kostrbatě, ale přece jen dopravil míč do brány. Druhou branku mohl Puscas přidat v sedmnácté minutě, dokonce přešel přes gólmana Bonella, jenže trefil pouze tyč. Za další tři minuty se osmělili o domácí, když rychlý protiútok zakončil střelou Corbolan, avšak našel jen připraveného brankáře hostí Tatarusanua.

V rozmezí 29. a 34. nasázeli Rumuni dva rozhodující zásahy. Nejprve se opět prosadil Puscas, který se po přihrávce od Keserua prosadil v pokutovém území. Následně se mezi střelce zapsal i bývalý hráč pražské Sparty Chipciu. Ten vystřelil přesně k tyči a upravil skóre na 0:3. Zbývající minuty první půle si hostující hráči pohlídali.

Po změně stran začala vystrkovat drápy i Malta. Effiong v 57. minutě pálil v pokutovém území nebezpečně, zároveň ale nepřesně. Hned za minutu se na druhé straně postavil k přímému kopu Keseru, ovšem pálil doprostřed brány, kde stál připravený Bonello. krátce poté si další standardní situaci Rumunska vzal na starost Hagi, jenže minul prostor mezi třemi tyčemi. Maxim v 67. minutě i Man minutu poté zase ztroskotali na vynikajícím Bonellovi.

Nepříjemnost hostům způsobil devět minut před koncem Chipciu, který za cenu žluté karty fauloval Corbolana, a protože kartónek stejné barvy již předtím viděl, musel předčasně ze hřiště a Rumunsko tak dohrávalo v deseti hráčích. I tak hráči ve žlutých dresech ještě jednou skórovali. Bancu vyslal dopředu Mana, který obstřelil Bonella a upravil na konečných 0:4.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Zajda

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele