Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 8. kolo
13.10.2019 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Maďaři v tuhém boji přemohli defenzivní val Ázerbájdžánu

Hodně důležité vítězství vybojovali Maďaři doma nad Ázerbájdžánem. Domácí svého soupeře po celý zápas mačkali, gólově se ale prosadili jen jednou. Po většinu hrací doby pasivní hosté se osmělili až v závěru, kdy dokonce málem vyrovnali, jenže radost jim sporným verdiktem překazil rozhodčí.

Maďarsko se tak znovu vyšvihlo na druhé postupové místo, které hájí o dva body před Slováky a o čtyři před Velšany. Oba soupeři ale mají ještě jeden zápas k dobru, zatímco Maďaři budou hrát již jen s Walesem. U Ázerbájdžánu je zase jasné, že skončí na poslední páté pozici.

Zatímco v šesté minutě ještě pálil Szoboszlai příliš vysoko a Vidův pokus tři minuty nato kryl gólman Balajev, do třetice se již maďarský hráč trefil do černého. Tím šťastlivcem byl Korhut, jenž v desáté minutě napálil odražený míč po rohovém kopu zcela přesně k tyči. Pohříchu se však jednalo o jedinou gólovou radost domácích.

Po zbytek zápasu přitom Maďarsko svého soka mačkalo, jeho hráči ale selhávali v zakončení. Ve 23. minutě trefil Sallai přímo náruč Balajeva, o šest minut později pak stejný hráč zahodil tutovku. Křídelník domácích byl opravdu hodně viděl. Ve 33. minutě zase střílel, tentokrát nepřesně, minutu poté jej zase vychytal Balajev. Ázerbájdžán toho na druhou stranu za prvních čtyřicet pět minut moc nepředvedl.

Ve stejném duchu pokračovalo utkání i po změně stran. V 52. minutě nechybělo Szoboszlaiovi mnoho a málem se ze standardní situace trefil přesně. Po hodině hry se opět připomněl Sallai, ovšem jeho dalekonosné ráně chyběly gólové parametry. V 78. minutě se mezi střelce opět mohl zapsat Korhut. Pálil podobně jako při svém úspěšném zásahu, jenže tentokrát to přece jen o pár centimetrů přehnal.

Až v samotném závěru Ázerbájdžán ukázal, že umí i útočit, a málem Maďary okradl o vítězství. Ve druhé minutě nastavení zahrávali hosté standardní situaci, po které Rahimovu hlavičku vyrazil brankář Gulálcsi pouze do Mustafazadeho, od nějž se míč odrazil do brány. Radost Ázerbájdžánů ale překazil sudí, těžko však říct, jestli odpískal ofsajd nebo domnělou hru rukou. Jisté je, že Mustafazade balón rukou nezasáhl. Tak či onak, Maďaři se tří bodů nakonec dočkali.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele