Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 2. kolo
25.03.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lucembursko sahalo po senzaci, ale nakonec prohrálo kvůli vlastnímu gólu

V Lucembursku se málem událo velké překvapení, protože domácí tým ještě v 90. minutě senzačně remizoval s Ukrajinou! Favorit zápasu nakonec musel otáčet skóre utkání a až díky vlastní brance domácích v nastavení vybojoval tři body.

Ukrajina nastoupila prakticky v plné síle, ale přesto měla s domácím celkem obrovské potíže. Navíc jí dost dlouho trvalo, než se prokousala k nějaké větší šanci, protože její hra dnes v podstatě v ničem nesplňovala atributy jasného favorita. Brankář Anthony Moris si s nepovedenými centry na Bezuse poradil bez větších potíží.

Až po třiceti minutách se Ukrajina přiblížila brance. Ruslan Malinovskyj vybojoval faul na svoji osobu těsně před vápnem a k míči se postavil Jevhen Konopljanka. Šikovný záložník mířil velmi dobře a míč po jeho ráně jen těsně minul tyč! Lucembursko se o čtyři minuty později málem ujalo vedení, ale míč nadvakrát zastavil skvělý brankář Pjatov.

Toto varování si ale Ukrajinci vůbec nevzali k srdci a o pouhých šedesát vteřin později se senzačně ujali vedení! Olivier Thill poslal centr z pravé strany do vápna, kde se míč odrazil od Butka směrem do brány. Nečekané nahrávky využil dobře postavený David Turpel, který míč v pohodě doťukl do brány - 1:0.

Tohle Ukrajinci nečekali, ale v podstatě si o to koledovali. Naštěstí pro ukrajinské fanoušky se ale vzchopili poměrně brzy. Pět minut před koncem první půle poslal záložník Oleksandr Zinčenko do vápna naprosto luxusní pas, který si na prsa zpracoval Viktor Cyhankov. Pak už mu nedělalo potíže prostřelit brankáře Morise a srovnat na 1:1.

To samozřejmě Ukrajině nestačilo, bod by byl považován za blamáž. Prakticky celou druhou půli se ale bez výsledku snažili o další gól. Blízko byl Cyhankov, jehož ránu Moris tentokrát vykryl. Útočník Júnior Moraes stál na konci rychlého kontru v 68. minutě a pálil těsně vedle. Když už to vypadalo na obrovskou senzaci, hosté v nastavení udeřili. Respektive jim hodně pomohli domácí, neboť po standardní situaci si míč do vlastní branky nešťastně srazil Gerson Rodrigues!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Kixi Syhimour

Come on Luxembourg

Reagovat
HullCity

Snad navážeme na skvělý začátek...0:3.

Reagovat
HullCity

Málem ostuda,ale výkon se zapomene,výsledek zůstane.V červnu vyhrát oba domácí zápasy a o favoritovi skupiny nebude pochyb.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele