Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 6. kolo
10.09.2019 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Srbsko zvítězilo v Lucembursko 3:1 a udrželo si reálnou šanci na EURO

Srbsko splnilo úlohu favorita na půdě nevyzpytatelného Lucemburska a po vítězství 3:1 si zachovalo reálnou šanci na postup. Se sedmi body se posunulo na třetí příčku a za druhým Portugalskem zaostává o bod, na vedoucí Ukrajinu ztrácí šest bodů. Naopak naděje domácího výběru na evropský šampionát se pohybuje jen v oblasti teoretické roviny, Lucemburčanům patří čtvrté místo se čtyřmi body a současné postavení budou hájit před poslední Litvou.

Hosté po nezvládnutém sobotním utkání s Portugalskem (2:4) vstoupili do úterního střetnutí s velkým odhodláním, jejich hrdinou se stal Aleksandar Mitrović se dvěma vstřelenými brankami. Nicméně jako první zahrozili domácí krátce po pětadvaceti odehraných minutách, kdy se po nadýchaném centru Sinaniho z pravého křídla vyšplhal nejvýše do vzduchu Rodrigues a svou prudkou hlavičkou mířil přímo pod horní tyčku.

Nicméně brankář Dmitrović se vytáhl s parádním zákrokem a míč konečky prstů odvrátil nad svou branku. Jasný favorit udeřil z ničeho nic necelých deset minut před přestávkou. Mitrović si po přesně načasovaném pasu Kolarova z levé strany seběhl do středu pokutového území a zcela osamocen hlavičkoval k pravé konstrukci mimo dosah naprosto bezmocného gólmana Morise. Svěřenci trenéra Tumbakoviče zvýšili svůj náskok v 55. minutě.

Po dlouhém výkopu Dmitroviće a následné prodloužené hlavičce od Milinkoviće-Saviće převzal míč Nemanja Radonjić a z hranice šestnáctky obstřelil svým přízemním pokusem marně se natahujícího Morise. Lucembursko vykřesalo jiskřičku naděje na bodový zisk o jedenáct minut později. Na levé straně pokutového území odvedl výbornou práci Daniel da Mota, těsně před koncovou čarou stihl balón na hrací ploše a okamžitě ho poslal před branku.

Tam si naběhl David Turpel a ze šesti metrů zamířil do poloprázdné branky. Domácí od této chvíle přidali a hnali se za vyrovnáním, jenomže Srbsko definitivně zlomilo jejich odpor v 79. minutě. Čtyřiadvacetiletý útočník anglického Fulhamu Mitrovič převzal famózní kolmici Milinkoviće-Saviće za defenzívu protivníka a jako správný kanonýr zachoval v zakončení chladnou hlavu, zblízka totiž nechytatelně zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele