Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 1. kolo
22.03.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Lucembursko zvrátilo nepříznivý stav s Litvou a zvítězilo 2:1

Lucembursko potvrdilo úlohu mírného favorita proti Litvě a i přes nepříznivý vývoj se raduje z vítězství 2:1. Úvod tohoto střetnutí mu sice unikl, pak ale mělo výrazně navrch a po deseti minutách druhého dějství se dostalo do vedení. Díky tomu si vytvořilo lepší výchozí pozici do následujícího průběhu a rozhodně živí alespoň malou naději na hlavní turnaj evropského šampionátu v roce 2020. Naopak výběr z východu Evropy si situaci značně zkomplikoval.

Hosté zaskočili svého protivníka už po necelé čtvrthodině hry, kdy je dostal do vedení záložník ruského Dinama Moskva Fedor Černych. Ten si seběhl za obranu soupeře na přesně načasovanou kolmici do běhu od Mikoliūnase. Následně postupoval sám po levé straně a nakonec po zemi uklidil balón přesně ke vzdálenější konstrukci, brankář Moris se natahoval marně. Od tohoto okamžiku domácí zabrali a šli ctižádostivě za vyrovnáním.

Zhruba deset minut před poločasovou přestávkou hlavičkoval po centru z pravého křídla ze středu pokutového území záložník německého Mainzu Leandro Barreiro a horní tyčku minul o necelý metr. Ve 40. minutě se opřel do odraženého míče kapitán Jans a jeho přízemní pokus z osmnácti metrů dokázal ukrýt ve svých rukavicích připravený gólman Šetkus. Lucembursko se přeci jen dočkalo zasloužené trefy v samém závěru prvního poločasu.

Po rychlé akci středem hřiště uvolnil Thill geniální nahrávkou rozběhnutého Barreira, jenž si sám proti Šetkusovi věděl rady a zblízka bez větších potíží rozvlnil síť. Lucemburčané přidali svůj druhý zásah pátečního utkání v 55. minutě. Gerson Rodrigues převzal nahrávku na levou stranu od Thilla a pak napřáhl z hranice pokutového území, jeho nádherný technický projektil přistál ve vzdálenější šibenici a Šetkus se pouze naprázdno proletěl vzduchem.

Ihned na to chtěl stejný hráč dostat svůj výběr do dvoubrankového vedení, jenomže tentokráte hostující strážce jeho ránu z osmnácti metrů schoval ve svém náručí. S přibývajícím časem začala hrát Litva na stále větší riziko, avšak směrem dopředu nic nevymyslela až do závěrečného hvizdu. V nastaveném čase naopak mohla ještě jednou inkasovat, nicméně Rodrigues v samostatném úniku na vyběhnutého Šetkuse nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
DUCK11

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele