Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Výbuch Lotyšů, doma jasně podlehli Slovinsku

Lotyši na domácí půdě naprosto vyhořeli a podlehli Slovinsku po pětigólovém debaklu. Střelecký festival hostů řídili především dvougóloví Domen Črnigoj a Josip Iličić, díky kterým Slovinci přeskočili Severní Makedonii na čtvrtém místě tabulky skupiny G. Domácí naopak zůstávají bez bodu beznadějně poslední.

Především v bojovném duchu se nesly úvodní minuty střetnutí. Až v jedenácté minutě se hostující Iličić dostal k zajímavé střele, která ale letěla mimo bránu. Opora italské Atalanty byla velmi aktivní, devět minut po své první šanci se Iličić opět dostal ke střeleckému pokusu, který na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců Lotyšska.

Ve 24. minutě se Slovincům povedlo otevřít střelecký účet. Berić na hranici ofsajdu převzal přihrávku, před bránou našel ještě lépe postaveného Črnigoje, který již neměl mnoho práce s tím uklidit balón do poloprázdné svatyně. Za tři minuty bylo hostům ještě lépe. Míč se z pravé strany snesl k volnému Črnigojovi, který se opět nemýlil a překonal gólmana domácích Šteinborse. Snovou pětiminutovku hostů uzavřel ve 29. minutě proměněnou penaltou Iličić, po které to bylo již 0:3.

Slovinsko bylo na hřišti nadále dominantní a před přestávkou ještě jednou skórovalo. Velký závar před bránou Lotyšska ve 44. minutě ukončil přesnou střelou po zemi Iličić. A dvě minuty po změně stran zkompletovali hosté bůra. Zajc dostal zprava přesnou přihrávku a pumlíč již jen uklidil do odkryté svatyně. Krátce poté si brankář Slovinců Oblak připsal vůbec první zákrok v utkání, když zneškodnil ránu Rakelse.

Pětibrankový náskok hosty viditelně uspokojil, ti tak sundali nohu z plynu. Dopředu se tak konečně mohli dostat i Lotyši, do té doby značně pasivní. Opora madridského Atlética Oblak si několikrát potěžkal balón v rukavicích, ale závažnou situaci řešit nemusel. Slovinsko si závěr zápasu zkušeně pohlídalo a po závěrečném hvizdu mohlo slavit.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Zajda

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele