Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 10. kolo
19.11.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lotyšsko porazilo Rakousko 1:0 a neskončí bez bodu

Lotyši se přeci jenom dočkali bodů a v desátém zápase kvalifikační skupiny porazili nejtěsnějším rozdílem Rakousko 1:0. Hostům nečekaná porážka poněkud pokazila oslavy z postupu na šampionát, který si ale zajistili už dříve.

Fakticky už o nic nešlo. Lotyšsko nechtělo zakončit cyklus bez zisku jediného bodu, to byla jeho hlavní motivace a už jistý účastník závěrečného turnaje Rakousko si na severu Evropy nechtěl uříznout ostudu.

Bylo zřejmé, že větší snahu do zápasu vkládají Lotyši, přeci jenom se jim kvalifikace nepovedla a svým fanouškům dlužili velkou omluvu. Ve 20. minutě hostující obrana propadla a Ikaunieks mohl vstřelit vedoucí gól, kdyby výborně nezasáhl Pervan. O sedm minut později přišla ještě větší příležitost Lotyšů, Ošs po výborném centru hlavičkoval do břevna. Rakousko se přihlásilo o slovo až ve 39. minutě po ráně Gregoritsche, který z velmi nadějné pozice přestřelil. První poločas žádný gól nepřinesl, na ten si museli diváci počkat až do druhé půle.

Nerozhodný stav vydržel v Rize až do 65. minuty, kdy k radosti domácího publika centrovaný balón po rohovém kopu propadl a Marcis Ošs tvrdou ranou překonal Pervana. Lotyšsko vedlo nad Rakouskem 1:0 a to se mu v kvalifikaci nestávalo. Nabuzení domácí mohli přidat ještě další gól, ale drzý průnik Gutkovskise brankou neskončil.

Rakousko se nechtělo s výsledkem smířit a v závěru si vytvořilo velký tlak. Gregoritsch z vyložené pozice orazítkoval břevno a Posch v poslední minutě hlavičkoval těsně vedle. Lotyšsko vedení ubránilo a až na závěr získalo do tabulky první body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele