Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 5. kolo
07.09.2019 18:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Ukrajinci v Litvě nezaváhali a jsou velmi blízko k postupu na EURO

Ukrajina potvrdila úlohu velkého favorita s Litvou a po konstantním výkonu ji přehrála hladce po výsledku 3:0, díky večerní porážce Srbska s Portugalskem tak udělala výrazný krok k postupu na evropský šampionát. V tabulce se stále nachází na vedoucí pozici se třinácti body o osm bodů před druhým Portugalskem a jen shoda velmi nepříznivých okolností by ji ještě mohla připravit o vytouženou účast. Litevci naopak zřejmě definitivně přišli o naději.

Po čtyřech odehraných duelech totiž mají na kontě jediný bod a jsou beznadějně poslední pátí, navíc za sebou mají oba zápasy s druhým outsiderem skupiny z Lucemburska a ve zbývajícím průběhu je proto čeká téměř neřešitelný úkol. Hosté rozhodli o svém sobotním úspěchu v úvodní půlhodině, kdy skórovali hned dvakrát, třetí uklidňující trefu vsítili krátce po hodině hry. Hned první nebezpečnější akci ze 7. minuty přetavili ve vedoucí branku.

Po geniální kolmici Marlose středem hřiště přelstil ofsajdovou past Oleksandr Zinčenko a levačkou nechytatelně zamířil k bližší konstrukci, gólman Zubas zůstal pouze stát jako přikovaný před brankovou čarou. Přesně o dvacet minut později se svěřenci trenéra Andreje Ševčenka prosadili podruhé. Naturalizovaný Brazilec Marlos si navedl balón před hranici šestnáctky a po zemi se trefil přímo do levého spodního rohu, Zubas se natahoval marně - 0:2.

Zhruba deset minut před přestávkou se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů Ruslan Malinovskyj a Zubas musel vyrážet míč před sebe, dorážející Kryvcov ve vyložené pozici mířil vysoko nad. Obrázek hry se neměnil ani ve druhém dějství. Ukrajina držela balón téměř z pětašedesáti procent a soupeře k ničemu nepouštěla, s velkým přehledem tak kontrolovala průběh. Gólový účet uzavřela v 63. minutě zásluhou Malinovského.

Šestadvacetiletý záložník italského klubu Atalanta Bergamo využil přihrávky Jaremčuka do volného prostoru a z dvaadvaceti metrů nekompromisně obstřelil plachtícího Zubase. Asi deset minut před závěrečným hvizdem pálil o metr vedle bližší tyče střídající Laukžemis, domácí mohli zaznamenat alespoň čestný úspěch v nastaveném čase. Famózní přistrčení vymyslel právě Laukžemis a zcela osamocený Verbickas stanul tváří v tváři proti brankáři Pjatovovi, jenomže zblízka ho propálit nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele