Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 8. kolo
14.10.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Srbsko těsně vyhrálo v Litvě a udrželo si tak naději na postup

Srbsko díky dvěma trefám kanonýra Aleksandara Mitroviće krátce po změně stran zdolalo trápící se Litvu nejtěsnějším poměrem 2:1, i když se v samém závěru o tříbodový zisk pořádně strachovalo. Díky tomu se udrželo ve hře o druhé postupové místo skupiny B. V tabulce mu momentálně patří třetí příčka s deseti body a dvě kola před koncem zaostává za Portugalskem o jediný bod. Litva je stále poslední pátá s jediným bodem na kontě.

Srbové ve dvou zbývajících domácích duelech s Lucemburskem a s již postupující Ukrajinou zřejmě potřebují zvítězit. K tomu musí doufat, že Portugalsko zaváhá buď s Litvou, nebo s Lucemburskem. První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak zvlášť atraktivní, nicméně favorit utkání měl navrch. Už po necelých třech minutách mohl otevřít gólový účet Radonjić, ale zblízka ho dokázal vychytat připravený gólman Černiauskas.

Ihned na to se chtěl prosadit Ljajić, nicméně s dalším parádním zákrokem se vytáhl domácí strážce. Srbové si moc přáli dostat se do vedení ještě v prvním poločase a po zhruba půl hodině hry byli velmi blízko, jenomže prudkou hlavičku pozdějšího hrdiny Mitroviće famózně odvrátil na rohový kop Černiauskas. Domácí mohli z ničeho nic udeřit ve 34. minutě, ovšem ránu Verbickase zlikvidoval pozorný gólman Dmitrović.

Do druhého dějství vstoupili hosté s ještě mnohem větším odhodláním a o svém úspěchu rozhodili v rozmezí 48. - 53. minuty. Ljajić předvedl krásný průnik na pravé straně a pak chytrým lobem vybídl ke skórování Mitroviće, jenž zblízka nemohl minout odkrytý prostor tří tyčí. Stejná spolupráce znovu zafungovala ani ne o pět minut později, celá akce i tentokráte započala na pravém křídle.

Po prudké přihrávce převzal balón Ljajić a adresoval ho do předbrankového prostoru, kde nabíhající Mitrović v pádu ze dvou metrů rozvlnil síť - 0:2. V následujícím průběhu nestvrdili výhru Srbska Maksimović s Radonjićem, Litva proto oživila svou naději na bodový zisk v 79. minutě. Střídající Donatas Kazlauskas vzal odpovědnost na sebe a z dvanácti metrů se trefil přímo k bližší konstrukci. V nastaveném čase mohl vyrovnat čerstvý Žulpa, avšak mířil o decimetry vedle přední tyče a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele