Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 3. kolo
07.06.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Litevci i v devíti vybojovali bod s Lucemburskem

Litva nedokázala oplatit Lucembursku necelé tři měsíce starou porážku a tentokráte se s ním rozešla smírně v poměru 1:1, vzhledem k průběhu však musí být i s tímto výsledkem spokojena. Už po dvaceti minutách totiž prohrávala, na konci první půle přišla o vyloučeného Sauliuse Mikoliūnase a mohla být ráda, že alespoň vyrovnala zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Páteční střetnutí nakonec dohrávala dokonce v devíti.

Litevci získali svůj první bod v dosavadním průběhu a posunuli se na čtvrté místo tabulky o skóre před Srbsko. Lucemburčané prozatím zůstávají druzí, nicméně v konečném účtování to pro ně může být rozhodující ztráta. Duel byl od samého začátku lehce nervóznější a s ostřejšími zákroky se rozhodně nešetřilo, což dokumentuje i vysoký počet žlutých karet (celkově 11). První větší příležitost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině.

Dostali se do ní domácí, když se v brejku zjevil pozdější hrdina Arvydas Novikovas a dalekonosnou ranou pořádně protáhl brankáře Morise. Ve 20. minutě se hosté dostali z ničeho nic do vedení. Gerson Rodrigues obdržel přihrávku od Thilla, elegantně se otočil s míčem a pak přízemní střelou ze čtrnácti metrů rozvlnil síť. O šest minut později mohlo být vyrovnáno, ale proti hlavičce Novikovase skvěle zasáhl připravený Moris.

Jeden z důležitých okamžiků se zrodil tři minuty před přestávkou. Mikoliūnas totiž v blízkosti středového kruhu naprosto zbytečně přišlápl Rodriguese, a vzhledem k tomu, že od maďarského rozhodčího Farkase uviděl již druhou žlutou kartu, tak se předčasně pakoval do sprch.

Nejaktivnějším hráčem Litvy byl i po změně stran Novikovas. Osmadvacetiletý záložník stanul tváří v tvář proti Morisovi, jenže ani v tomto případě si na něj nepřišel.

V následujícím průběhu se hosté zaměřili na pozornou práci v defenzívě a domácí se naopak v ofenzívě trápili. Kýženého gólu se dočkali v 74. minutě. Novikovas využil zpětné kličky od Laukžemise, z první se opřel do balónu a z mírného úhlu ho usměrnil přesně k protější konstrukci. Ve čtvrté minutě nastavení přišla Litva o druhého vyloučeného hráče. Modestas Vorobjovas zastavil ve slibně se rozvíjející akci Rodriguese a po druhé žluté kartě odešel do útrob stadionu, na výsledek to už však žádný vliv nemělo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele