Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 7. kolo
12.10.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arménie v Lichtenštejnsku nezvítězila a účast na ME se ji proto vzdaluje

Arménie nepotvrdila papírové předpoklady v Lichtenštejnsku a výrazně si tak zkomplikovala boj o postup na EURO, do konce kvalifikačního cyklu už potřebuje být téměř stoprocentní. Na půdě největšího outsidera skupiny J vybojovala pouze bod za remízu 1:1, v tabulce se proto nachází na čtvrté pozici s deseti body o dva body za druhým Finskem a její zbývající los přívětivý není. Domácí naopak dokázali bodovat podruhé za sebou.

Po pěti porážkách v řadě šokovali naposledy v Řecku (1:1) a teď dosáhli na zcela stejný výsledek. I přesto jim patří beznadějně poslední šesté místo se dvěma body, za pátým Řeckem zaostávají o body tři. Hosté přitom vstoupili do sobotního zápasu lépe a do vedení se dostali krátce po čtvrthodině hry, ovšem houževnatý protivník po změně stran přidal a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nečekaně srovnal.

Svěřenci trenéra Armena Gjulbudaghjantse drželi míč téměř z šedesáti procent a vyprodukovali třikrát více střeleckých pokusů, ovšem i to bylo nakonec málo. Arménie se dostala do vedení v 19. minutě zásluhou Tigrana Barseghjana. Šestadvacetiletý záložník makedonského Vardaru Skopje napřáhl po přihrávce od Ghazarjana z dobrých pětadvaceti metrů a jeho nezištný skákavý pokus zapadl přesně ke vzdálenější konstrukci.

Brankář Büchel sice vystihl směr střely, ale na balón těsně nedosáhl. Pak se až do konce úvodního dějství nic podstatného nestalo, domácí mohli z ničeho nic srovnat sedm minut po změně stran. Na krásnou kolmici za defenzívu protivníka si naběhl Dennis Salanovič a stanul sám před gólmanem Hajrapetjanem, jenomže zcela osamocen pálil trestuhodně nad břevno. Končený nerozhodný výsledek zařídil v 72. minutě Yanik Frick.

Teprve jednadvacetiletý útočník švýcarského celku FC Rapperswil-Jona se po ráně Salanoviče a zákroku Hajrapetjanena dostal k dorážce a z šesti metrů usměrnil míč do zadního spodního rohu, hosté se na žádnou odpověď nezmohli. Lichtenštejnsko se v úterý pokusí ve Vaduzu šokovat vedoucí Itálii, Arménie sehraje zřejmě klíčový souboj ve finském Turku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele