Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 1. kolo
21.03.2019 18:00 CET
5 : 0
(4:0)

Reportáž

Kypr nasázel San Marinu pět branek

Kypr si bez milosti poradil se San Marinem a nadělil mu potupnou pětku. O dva góly z toho se postaral střelec Pieros Sotiriou, kterého podpořili ještě Kousoulos, Laifis a Efrem. San Marino brankáře Panayiho nepřekonalo ani jednou.

Kypřané byli od úvodu utkání jasně lepším týmem a dokazovali to prakticky po celý zápas. Po Efremově centru ze střední vzdálenosti střílel Papoulis, jeho sražená střela se dokutálela k brankáři Benedettinimu. V desáté minutě zakončoval po chybě hostující obrany Fotis Papoulis, jenže míč namířil těsně vedle tyče! Na první branku utkání jsme nemuseli čekat moc dlouho a zavinil ji vlastní rukou Davide Simoncini. Následně odpískanou penaltu s klidem proměnil Pieros Sotiriou a Kypr vedl.

Pro Kypr to byl hodně slibný začátek, protože jen o pět minut později Marcello Mularoni ve vlastním pokutovém území fauloval Jasona Demetria a Sotiriou proměnil bez větších problémů další nařízenou penaltu - 2:0.

Hodně svižnou hru Kypr potvrdil jen o tři minuty později, kdy obrana hostí opět zcela propadla. Stejně jako míč na stopera Ioannise Kousoulose, který zůstal za obranou San Marina zcela zapomenut. Pak už mu nedělalo problémy posunout míč skrz brankáře hostí a slavit.

Domácím se velmi povedla první třicetiminutovka a s jejím uplynutím už vedli o čtyři branky! Zpoza pokutového území k hezké střele natáhl zkušený Giorgos Efrem a jeho ránu brankář Benedettini nemohl chytit ani náhodou - 4:0 pro domácí Kypr.

Je logické, že po změně stran už se domácí nikam moc nehnali a spíš si užívali naprosto zasloužené vedení. To navíc ještě zvýšil Konstantinos Laifis, který byl ve správnou chvíli na správném místě. Dostal se k němu totiž míč po rozehrání rohového kopu a Laifisova hlavička na další gól v pohodě stačila.

Laifis ještě v závěru pálil těsně nad a pak jen sledoval, jak San Marino zahazuje obrovskou šanci. Berardi potáhl míč podél postranní čáry a pak nahrál na Golinucciho. Ten však prakticky sám před brankářem poslal míč pár metrů mimo bránu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele