Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 4. kolo
11.06.2019 16:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kazachstán se San Marinem nezaváhal a drží naději na postup

Kazachstán potvrdil jasnou úlohu favorita proti trpaslíkovi ze San Marina a bez větších potíží ho porazil v poměru 4:0. Svěřenci českého kouče Michala Bílka tak odčinili předchozí dvě porážky a zachovali si alespoň teoretickou šanci na postup, v tabulce skupiny I jim patří třetí pozice se šesti body. Hosté se ani na čtvrtý pokus v tomto kvalifikačním cyklu neprosadili a jsou beznadějně poslední s hrozivým skóre 0:20.

Domácí měli jasně navrch od úvodního hvizdu, ovšem do vedení se dostali až v nastavení první půle a další tři zásahy přidali po přestávce. Kazaši ihned vytvořili na protivníka obrovský tlak a v úvodních dvaceti minutách ho doslova sevřeli před pokutovým územím. Nejprve napřáhl ze střední vzdálenosti Bauyržan Islamchan a brankář Benedettini s vypětím všech sil odvrátil balón na rohový kop.

Ihned na to zakončoval ze středu šestnáctky Malyj a jen těsně přestřelil hostující branku, vzápětí proletěla povedená rána Šomka o decimetry vedle levé tyče. V 17. minutě se Benedettini vytáhl s dalším parádním zákrokem, bombu Šomka směřující pod břevno vyrazil nad svou branku. Poté nápor favorita lehce opadl a opět vzrostl až v závěrečných deseti minutách první půle. Kazachstán přeci jen otevřel skóre úterního utkání ve 45+1. minutě.

Gafurzhan Sujumbajev se zjevil na levé straně šestnáctky a zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování Islambeka Kuata, jenž z deseti metrů zamířil přesně k pravé tyči. Benedettini byl v permanenci také po výměně stran, během krátké chvíle musel zasahovat proti pokusům Sujumbajeva, Tagybergena a Kuata. V 62. minutě po dlouhém nákopu Šomka vypálil z mírného úhlu z deseti metrů střídající Maksim Fedin a propálil hostujícího strážce - 2:0.

Kazaši se po druhé trefě uklidnili a další gól přidali o tři minuty později. Sujumbajev se po přímém volném kopu od Islamchana opřel do míče z osmnácti metrů a Benedettini jeho tvrdý projektil nedokázal udržet v rukavicích. Následně byl nejvíce vidět Islamchan, jehož nejprve vychytal sanmarinský strážce, a následně se chvěla branková konstrukce. Stejný hráč přeci jen uzavřel gólový účet v 79. minutě, z pětadvaceti metrů totiž parádně zavěsil k přední tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Zajda

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele