Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 7. kolo
10.10.2019 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Kypr otočil vývoj v Kazachstánu a udržel naději na EURO

Kypr částečně odčinil poslední dva neuspokojivé výsledky s Kazachstánem i Ruskem a tentokráte si domů odváží nesmírně cenné tři body, když otočil duel v Astaně a právě konkurenční Kazachstán zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1. Přitom ještě zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem prohrával, nicméně pak zmobilizoval síly a vybojoval důležitou výhru, díky které zůstává ve hře o postup na evropský šampionát.

Zhruba před měsícem skončil duel na kyperské půdě nerozhodně v poměru 1:1 a ani teď nic nenapovídalo tomu, že by hosté mohli zvítězit. V tabulce se osamostatnili na třetím místě s deseti body a za druhým Ruskem zaostávají o bodů pět. Svěřenci českého kouče Michala Bílka jsou čtvrtí se sedmi body a po sedmém kole se ještě mohou propadnout o příčku níže. Přitom do utkání vstoupili aktivněji a především v úvodním poločase dominovali.

Už po deseti minutách byli blízko k vedení, kdy po šikovné nahrávce od Sujumbajeva pálil z první Kuat a bližší tyč minul o několik decimetrů. Po necelé půlhodině hry napřáhl z dvanácti metrů Zhangylyšbaj a mířil těsně nad horní tyčku. Ve 34. minutě po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Malyj a orazítkoval přední tyč, míč se pak odrazil do volného prostoru k Temirlanu Erlanovovi a ten ve skluzu se štěstím rozvlnil síť.

Ještě do přestávky mohl pojistit náskok domácího celku Kuat, ale svůj samostatný únik gólem nezakončil a vylámal si zuby na vyběhnutém brankáři Panayiovi. Po změně stran tempo hry opadlo a Kypr se dlouho nemohl dostat do nebezpečné situace, hodně mu pomohla vyrovnávací trefa ze 73. minuty. Pieros Soteriou si naběhl před hranici brankového území na precizní centr od Špoljariće z levého křídla a hlavou zavěsil k pravé tyči mimo dosah gólmana Nepogodova.

Ihned na to musel domácí strážce zasahovat proti přízemnímu pokusu Nicolase Ioannoua, pak na opačné straně mohl vrátit Kazachstánu vedení Vorogovskij, jenomže i s přispěním spoluhráče pouze trefil tyč. Rozhodující okamžik nastal v 84. minutě. Aktivní Ioannou obdržel nádhernou vodorovnou přihrávku od Kostiho a před zcela odkrytou brankou nezaváhal, balón s přehledem usměrnil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele