Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 8. kolo
13.10.2019 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Belgie vyhrála v Kazachstánu a drží vedení před Ruskem

Belgičané v Kazachstánu potvrdili svou naprostou suverenitu a i přes jistotu postupu na EURO vyhráli. Kazachstán jim přitom povolil jen dvě střely na branku, obě však skončily gólem. Skóre otevřel v prvním poločase Batshuayi a po změně stran zvýšil Meunier.

Favorizovaní hosté svého soupeře nijak nešetřili a kouč Roberto Martínez nasadil takřka všechny své opory včetně dvou bratří Hazardů - Edena a Thorgana. Belgie chce vyhrát svou skupinu a výhra by dál znamenala tříbodový odstup od druhého Ruska.

Kazaši začali nebojácně, tlačili se dopředu a chtěli si to s Belgií rozdat na férovku, rozhodla ale kvalita, která je zcela jednoznačně na straně hostujícího celku. Ve 21. minutě poslal Praet přihrávku na zadní tyč a Michy Batshuayi zblízka překonal Nepohodova. Belgie si pak dál hrála svoje tempo, rozhodně se netlačila dopředu a vlastně Batshuayiova branka vzešla z jediné střely na branku.

Hvězdný soubor kolem Edena Hazarda přidal druhý gól na začátku druhého poločasu. Eden Hazard nádherně načechral balón na kopačku Thomase Meuniera a hráč pařížského Saint-Germain přesnou ranou k tyči zvýšil. Uvolnění Belgičané se pak valili na Nepohodova, po souhře Batshuayie s Mertensem hlavičkoval druhý jmenovaný nad a o chvíli později zase Batshuayi nedosáhl na přihrávku Mertense. Rudí ďáblové zahazovali a svojí velkou příležitost neproměnil ani Kazachstán. Vorogovskij branku přestřelil a nic dalšího už se v utkání nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele