Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 1. kolo
21.03.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Izrael na úvod kvalifikace plichtil se Slovinskem

Byla to zřejmě spravedlivá dělba bodů na úvod kvalifikačního cyklu. Zatímco Slovinsku lépe vyšel první poločas, aby se poté na začátku toho druhého ujalo vedení zásluhou Andraže Šporara, Izrael se vzchopil po změně stran a rychlém inkasování, a remízu určila trefa Erana Zahaviho. Oba týmy ve skupině G obsadily dělené třetí místo.

Slovinci zlehka zahrozili jako první, a to v 10. minutě, to když Jokič z levé strany poslal dlouhý pas do šestnáctky, tam se k hlavičce propracoval Zajc, nicméně brankář Harush míč celkem v pohodě zkrotil. Jen o dvě minuty později se v daleko lepší střelecké pozici objevil Šporar, jenže pravačkou po zemi nasměroval balón jen kousek mimo bránu.

Hosté byli směrem dopředu i nadále o něco aktivnějším mužstvem, po půlhodině hry vyzkoušel z dálky svoje mířidla Iličič, jehož pumelici lehce tečoval bek Tawatha, a možná i proto tenhle pokus lehce lízl izraelské břevno. Domácí v prvním poločase v ofenzívě doslova tápali. A jejich soupeř se tak krátce po přestávce ujal asi zaslouženého vedení.

Stoper Yeini si hrubě nerozuměl s Harushem, ten ze své brány vyběhl možná o něco později, než by bylo potřeba, a toho využil Šporar, jenž přetlačil svého protivníka a zamířil z krkolomné pozice pod nohy izraelského gólmana. V podstatě až tenhle moment svěřence trenéra Andiho Herzoga vyburcoval k trochu sebevědomějšímu a odvážnějšímu výkonu.

Změnit negativní stav hodlal díky své příležitosti v 51. minutě Tawatha, který se snažil z pokutového území zamířit ke vzdálenější tyčce, avšak pravačkou kýžený a chtěný prostor minul. V 54. minutě chtěl skórovat taktéž jeho spoluhráč Zahavi, ovšem brankář Oblak proti němu vytasil povedený zákrok. Izrael nakonec udeřil z následného rohového kopu.

Yeini na bližší tyči sklepl prudkou přihrávku až dozadu, tam se nacházel zcela nehlídaný Zahavi, a ten už zamířil tam, kam potřeboval. Jen o pár chvil později mohl Izrael zacílit ještě jednou z kopu z rohu, ovšem Oblak reflexivně vychytal hlavičku Daboura. Slovinsko mohlo ve druhé půli zaúřadovat v 68. minutě, ale Šporar nevyzrál na Harushe.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele