Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 5. kolo
05.09.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Izrael neudržel vedení a se Severní Makedonií remizoval

Jen necelých deset minut trvalo vedení Izraele v duelu o mistrovství Evropy se Severní Makedonií. Favorita poslal v pětapadesáté minutě do vedení Zahavi, jenže velmi brzy dokázal srovnat Ademi, který tak dal utkání konečný výsledek 1:1.

Na první větší šanci utkání se dlouho čekalo, stála však za to. Zhruba po čtvrtině zápasu podběhl gólman Dimitrievski vysoký balón, který tak na zadní tyči propadl k Zahavimu. Jeho střelu zblokoval obránce k Dabourovi, jenž sice z otočky dostal míč do sítě, avšak pomohl si při zpracování rukou a branka nemohla platit.

Zahrozili i hosté. Elmas si z pravé strany zcela nerušen navedl míč na střed na levou nohu a z osy hřiště vyslal tvrdou ránu, která skončila jen těsně vedle tyče. Po pauze zase zahrozili Izraelci a opět to byl Dabour z otočky. Tentokráte jeho gólovou radost nezhatil rozhodčí, ale branková konstrukce.

Přeci jen ale brzy mohl se spoluhráči slavit. Solomon se bravurně prosmýkl po pravé straně a přízemním centrem naservíroval míč na kopačky Eranu Zahavimu. Ten prokázal instinkt zabijáka a ve skluzu si připsal již osmou trefu v kvalifikačním zápolení.

Balkánci na sebe s odpovědí nenechali dlouho čekat. Exekuce přímého kopu od pravé postranní čáry se ujal Alioski. Jeho levačka zakroutila míč přesně na hlavu Arijana Ademiho, jenž skákal zcela osamocen a se situací si věděl rady.

Vzhledem k tomu, že zbytek utkání postrádal jakoukoliv výraznější akci, se soupeři rozešli smírně a šance na postup na EURO jsou nadále otevřené.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele