Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 8. kolo
15.10.2019 20:45 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Izrael podle předpokladů zdolal Lotyšsko a ještě živí naději na druhou pozici

Izrael udržel alespoň teoretickou naději na přímý postup, v domácím prostředí totiž přehrál trápící se Lotyšsko po výsledku 3:1. Díky tomu se posunul na čtvrté místo tabulky s jedenácti body, na druhou stranu zaostává za druhým Rakouskem o propastných pět bodů a jedinou šancí tak možná bude dodatečná baráž. Hosté ani v osmém kvalifikačním utkání nebodovali a jsou beznadějně poslední s naprosto hrozivým skóre 2:27.

Diváci se na stadionu Turner v Beer-Shevě dočkali všech čtyř gólů v prvním poločase, domácí výběr hýřil aktivitou od samého začátku. Již po necelých pěti minutách mohl otevřít skóre nejlepší střelec celé kvalifikace Eran Zahavi, který všem uprchl na pravé straně, ale zblízka z mírného úhlu nedokázal propálit vyběhnutého gólmana Steinborse. Stejný hráč znovu zahrozil přesně po odehrané čtvrthodině.

Tentokráte si po parádní kombinaci svých spoluhráčů zpracoval balón elegantně na prsa a stanul sám před Steinborsem, avšak ani v tomto případě ho tváří v tvář nepřekonal. Domácí přeci jen zužitkovali svůj tlak v 16. minutě. Munas Dabbur obdržel přesně načasovanou přihrávku do běhu od Tawathy a z deseti metrů chladnokrevně zamířil mezi nohy bezmocného hostujícího strážce. Za dalších deset minut přeci jen skóroval také Zahavi.

Svou jedenáctou trefu v tomto cyklu vsítil po krásném průniku Dabbura a zákroku Steinborse, závěrečnou dorážku v pádu usměrnil přímo doprostřed branky. Hostům svitla naděje na bodový zisk pět minut před přestávkou. O snížení se postaral Vladimir Kamešs, když si naběhl na výtečnou nahrávku od Gutkovskise a nikým nehlídán obstřelil bezmocného brankáře Marciana. Izrael si ale vzal zpět dvoubrankové vedení ani ne o dvě minuty později.

Podruhé v tomto střetnutí měl přesnou mušku Dabbur. Po kolmici za obranu a pobídce od Zahaviho elegantně přeloboval zoufalého Steinborse. Po změně stran už tolik vyložených možností k vidění nebylo. Nejprve z přímého volného kopu orazítkoval tyč Savaļnieks a na opačné straně Steinbors brilantně vychytal Sabu. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zabránil úžasný lotyšský strážce hattricku Dabbura, v 88. minutě napálil břevno Zahavi z poslední nebezpečné standardní situace.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele