Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Turecko nepotvrdilo výhru s Francií a na Islandu prohrálo o jednu branku

Turecko nedokázalo navázat na senzační sobotní úspěch s Francií (2:0) a na půdě neoblíbeného Islandu padlo v poměru 1:2. Kvůli tomu přišlo o první příčku v tabulce, poprvé v kvalifikačním cyklu ztratilo body a také vůbec poprvé inkasovalo. Domácí naopak oživili své naděje na EURO v roce 2020 a s devíti body jim patří třetí pozice jen o skóre právě za druhým Tureckem. Islanďané vsítili oba dva své góly během úvodní půlhodiny.

Hosté sice ještě do poločasové přestávky snížili, jenomže ve druhém dějství už na pozornou defenzívu protivníka nevyzráli. V prvních dvaceti minutách sledovali diváci na stadionu v Reykjavíku opatrný průběh, pak se svěřenci trenéra Erika Hamréna dostali z ničeho nic do vedení. Přímý volný kop Gudmundssona z pravé strany propadl až k zadní tyči, kde číhal Ragnar Sigurdsson a hlavičkou z mírného úhlu do protipohybu gólmana Günoka rozvlnil síť.

Za další tři minuty se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po pádu Bjarnasona, avšak píšťalka polského rozhodčího Marciniaka zůstala němá. Po necelé půlhodině hry se poprvé musel vytáhnout Günok, jenž během několika sekund parádně zneškodnil střely Bjarnasona i Gylfiho Sigurdssona. Domácí se dočkali dalšího gólu ve 31. minutě, podruhé v tomto úterním zápase skóroval Ragnar Sigurdsson.

Zkušený dvaatřicetiletý obránce ruského Rostova využil rohového kopu Gylfiho Sigurdssona z levé strany a následné prodloužené hlavičky od Bjarnasona, u pravé konstrukce již snadno dorazil balón do odkryté branky. Hostům svitla naděje na bodový zisk o devět minut později. Kahveci odcentroval od rohového praporku, ve středu pokutového území vyskočil nejvýše do vzduchu Dorukhan Toköz a hlavou usměrnil míč k vzdálenější tyči.

Island vstoupil do druhé části aktivněji a dvoubrankové vedení si mohl vzít zpět ve 47. minutě, jenomže dalekonosná rána Gylfiho Sigurdssona z více jak třiceti metrů prosvištěla o půl metru vedle. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl vyrovnat Yazici, ale proti byl brankář Halldórsson a balón brilantně odvrátil na rohový kop. A když si domácí strážce poradil v 90. minutě i s krouceným pokusem Çalhanoğlua, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Zajda

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele