Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 5. kolo
07.09.2019 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Island si bez problému poradil s Moldavskem

Ve skupině H mají první tři celky na svém kontě shodný počet dvanácti bodů a jedním z nich je i Island, který bez problému zvládl svůj zápas s Moldavskem. Islanďané zvítězili 3:0 po brankách Sigthórssona a Bjarnasona. Jeden gól si hosté vstřelili sami, jmenovitě Mudrac.

Island si ve vyrovnané skupině nemohl dovolit s Moldavskem ztratit a potřeboval nutně získat všechny tři body. Po dobrém výkonu se to podařilo, hosté nejenže třikrát inkasovali, ale za celé utkání neměli jedinou pořádnou šanci.

Začátek zápasu velké příležitosti nenabídl, Island se totiž dostával do tempa pozvolně a poprvé dokázal zahrozit až ve 26. minutě. Za moldavskou obranu se totiž dostal Bjarnason a Koselev dobře vyběhl a domácímu hráči zmenšil střelecký uhel a pokus vyrazil. O pět minut později už ale bylo veselo. Po dobrém sklepnutí z hranice šestnáctky se opřel do balónu Kolbeinn Sighthórsson a Koselev neměl šanci zasáhnout.

Druhou branku přidali Islanďané až po přestávce, přesněji v 55. minutě. Na rohový kop Skúlasona si naběhl Sigurdsson, ale Koselev jeho hlavičku ještě dokázal vyrazit, ovšem s dorážkou Birkira Bjarnasona už nic dělat nemohl. Domácí pak v poklidu kontrolovali výsledek a čtvrthodinu před koncem hostů zasadili třetí úder. Ostrou přihrávku před branku si do vlastní sítě srazil Victor Mudrac.

Island porazil Moldavsko 3:0 a ve skupině H má dvanáct bodů, stejně jako největší konkurenti v boji o postup Francie a Turecko.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele