Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 7. kolo
11.10.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jediný zásah Girouda stačil Francii k výhře nad Islandem

Francie zvládla důležitý zápas na Islandu a velkou měrou se přiblížila postupu na Euro. Naopak domácí si svět postupové sny značně zkomplikovali. Jedinou branku zápasu vstřelil po kontroverzní penaltě Giroud.

Po prohře v Albánii dostal na pravém kraji obrany domácích nově šanci Pálsson. Do sestavy se vrátil též záložník Gudmundsson a od začátku vyběhli na trávník též Traustason se Sigthórssonem. Mezi tři tyče Francouzů se po delší době postavil brankář Mandanda.

Plány Islandu dostali první vážnou trhlinu v šestnácté minutě, kdy ze hry musel kvůli zranění Gudmundsson, jehož nahradil Bödvarsson. Les Bleus postupně převzali iniciativu a zatápěli domácí obraně, dlouho však bez většího efektu. Až ve 29. minutě trochu provětrala vzduch střela Griezmanna z volného přímého kopu, která však letěla příliš vysoko.

Krátce poté konečně zahrozili také Strákarnir Okkar, když Mandanda musel zasahovat proti pokusu Bödvarssona. Ve 34. minutě zase hlavičkoval po rohovém kopu Bjarnarson, ke své smůle ale nezakončil mezi tři tyče. Největší šanci první půle měl ve 42. minutě Griezmann. Ten ovšem po výborné zpětné přihrávce od Dignea pálil přesně do míst, kde stál připravený gólman Halldórsson. Hned minutu poté ukončil výčet šancí v první pětačtyřicetiminutovce střelou do boční sítě Coman.

I po změně stran zůstávali oba brankáři dlouho v klidu, až po hodině hry musel zbystřil Halldórsson. To je střele natáhl Griezmann, jenže tentokrát vůbec netrefil zařízení. Ve 64. minutě byl Griezmann opět v centru dění, když jej v pokutovém území Islandu zasáhl Skúlason, načež se francouzský fotbalista po špetce divadelního území skácel k zemi. Sudí nicméně odpískal penaltu pro Les Bleus, kterou s přehledem proměnil Giroud - 0:1.

Ani po obdrženém gólů se nezdálo, že by domácí nějak aspirovali na body. Naopak v 79. minutě, měli velké štěstí, když po přihrávce od Comana trefil tyč Matuidi. V 87. minutě střílel po další akci Francouzů vedle Tolisso. Závěr utkání, a tím pádem i tříbodový zisk, si Francouzi již pohlídali.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele