Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 8. kolo
14.10.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Island porazil Andorru, ale šampionát se mu přivřel

Islandští Vikingové sice porazili Andorru, ale vzhledem k vzájemné remíze Francie s Tureckem se jim Euro 2020 výrazně vzdálilo. Dvě kola před koncem Island ztrácí čtyři body na první i druhé místo a i když další zápas hraje v Turecku, celkový los na závěr cyklu není vůbec příznivý. Výhru nad fotbalovým trpaslíkem vystříleli Arnór Sigurdsson a Kolbeinn Sigthórsson.

Island potřeboval domácí zápas s Andorrou nutně zvládnout za tři body a zároveň doufal, že by Francie mohla Turecku oplatit porážku. Tím by byl rozdíl mezi Islandem a Tureckem tříbodový a vše by mohl rozhodnout vzájemný duel. Bohužel Vikingové svůj úkol splnili, ovšem ze Stade-France přišla nepříznivá zpráva o remíze.

V Rejkjavíku to mají všechna mužstva velmi složité a Andorra pochopitelně nebyla v pozici favorita, spíše naopak. Zkušenostmi otřískaný severský tým bez problému zvítězil, byť nakonec vstřelil "jen” dva góly. Dobývání gólmana Gomése trvalo něco málo přes půlhodiny. Island sice častěji držel balón, ale zataženého soupeře nijak nedokázal překvapit. Až ve 38. minutě se opřel do odraženého balónu Artur Sigurdsson a svou premiérovou brankou v reprezentačním dresu mohl domácí příznivce uklidnit. Andorra se snažila hrát vyrovnanou partii a dá se říci, že se jí to dařilo. Náznaky šancí však nedokázala dotáhnout do konce a v 65. minutě po druhé inkasovala. Kolbeinn Sighthórsson dostal dlouhou přihrávku do běhu a svůj samostatný únik na Gomése proměnil ve druhý gól.

Třetí branku už Islanďané nepřidali, přestože čtvrthodinu před koncem měli k dispozici pokutový kop. Hru rukou v pokutovém území mohl potrestat Gylfi Sigurdsson, jenomže Gomés vystihl směr jeho střely a penaltu zlikvidoval. Záložník anglického Evertonu si vybral smůlu ještě jednou, když v nastavení z přímáku orazítkoval tyčku. Island sice porazil Andorru 2:0, ale z Francie přišel nerozhodný výsledek, který prakticky zavírá Vikingům další účast na závěrečném turnaji.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele