Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 3. kolo
08.06.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Albánie jede z Islandu poražena. Rozhodl Gudmundsson

Albánie v Reykjavíku bojovala velmi srdnatě a měla několik svých šancí, ale ani jednu z nich nedokázala využít. To se naopak povedlo domácímu Islandu, v jehož barvách se stal jediným střelcem utkání útočník Jóhann Gudmundsson.

Island se i díky pomoci Turecka, které porazilo Francii, dostalo na aktuální třetí příčku skupiny H. Sám proto ale musel udělat maximum, což znamenalo porazit houževnatou a fyzicky hodně hrající Albánii. Že by to bylo nějak přehnaně ofenzivní utkání, to se ale říct nedalo. Od prvních minut domácí spíš tlačili albánskou zeď před sebou doufajíc, že jednou najdou recept na zkušeného brankáře Berishu.

Obě země se prezentovaly hodně tvrdou hrou, což ale sudí Boddy Madden nechával bez povšimnutí a bez karetních trestů. Velkou zbraní Islandu je Gunnarson - muž známý pro dlouhé a přesné auty parametrů centrovaných míčů. Chvíli ale trvalo, než si Island dokázal vypracovat větší šanci. Povedlo se mu to ve 22. minutě, když si Jóhann Gudmundsson poradil s parádním protiútokem. Předkopl si míč, udělal obránci kličku a skóroval podél nohy brankáře Berishy na zadní tyč - 1:0.

Ve 40. minutě dělal stejný hráč další kličku u vápna a byl faulován, takže před Islanďany se otevřela zajímavá šance ze standardní situace. Tu sice Sigurdsson zatočil centrem do správných míst, ale tam kraloval obránce Fréderic Veseli.

Island dnes bránil velmi pozorně, tvrdě a zároveň bez zbytečných faulů. Do náznaku šance se po hodině hry dostal zkušený útočník švýcarského Sionu Ermir Lenjani, který dokázal nejednou obejít protihráče. Přesná střelba mu už ale říkala o poznání méně. V Solně na chleba si vydělávající Kolbeinn Sigthórsson dostal rychlou nahrávku do běhu, jenže jeho zakončení nemuselo brankáře Etrita Berishu nijak vyvést z míry.

Hodně agresivní hra pomáhalo tomu, že zápas dynamicky odsýpal. Šancí ale přesto bylo pomálu. V poslední akci zápasu se zjevil Kolbeinn Sigthórsson. Zkušený útočník v nastaveném čase pádil před bránu, kam mu nahrál Aron Sigurðarson. Slabou střelu prve zmíněného ale zkušený gólman Etrit Berisha skvělým skokem k tyči pokryl a míč chytil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele