Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 4. kolo
10.06.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Irsko si nakonec se štěstím poradilo s Gibraltarem

Irům se nakonec povedlo vyhrát další zápas a přeci jen si poradit s outsiderem z Gibraltaru. Že by to ale byla nějaká ofenzivní smršť, to se rozhodně říct nedá. První gól si hosté vstřelili sami a Irsko se samo prosadilo jen jednou.

Asi není nutné zdůrazňovat, jak velký kvalitativní rozdíl mezi Irskem a Gibraltarem je. Jenže v pondělním duelu mezi oběma soupeři to tak nevypadalo. Irsko se sice tlačilo do vápna soupeře, ale často bylo pozornou obranou Gibraltaru zase zvolit zpátečku, popřípadě zkusit štěstí střelecky. Do dobré střelecké pozice se dostal aktivně hrající Shane Duffy, jenže jeho rána byla nepřesná.

Krátce poté se k ráně z přímého volného kopu dostal Conor Hourihane a nemířil vůbec špatně. Jeho rána ale byla zablokována dobře postavenou zdí. Atmosféra na Aviva Stadium v Dublinu nebyla zrovna nejvřelejší a tribuny se moc často neozývaly. Radost jim ale udělala 29. minuta. V ní totiž napřáhl k pohotové ráně David McGoldrick a ve snaze odvrátit hrozící nebezpečí si míč do vlastní brány srazil Joseph Chipolina - 1:0 pro domácí Iry.

Pár minut před odchodem obou jedenáctek do kabiny se Irsku málem povedlo navýšit skóre. Obránce Richard Keogh zakončoval velmi dobře a jeho ránu vyrazil brankář Kyle Goldwin na roh jen s obtížemi.

I po změně stran bylo Irsko aktivnější. Enda Stevens se dostal do pozice, z níž mohl vypálit. Jeho ránu však zablokoval vracející se obránce Joseph Chipolina. Posléze neuspěl ani střídající Sean Maguire. Patnáct minut před koncem se na hřišti objevil náhradník Robbie Brady a ten dokonal dílo zkázy.

V posledních deseti minutách se ke střeleckým pokusům dostali Shane Duffy nebo David McGoldrick, ale na brankáře Kylea Goldwina to nestačilo. Když už se zdálo, že skóre se měnit nebude, přišla 93. minuta. V ní se po centru od rohu dostal k míči právě Robbie Brady a přesnou hlavičkou překonal brankáře Goldwina, čímž uzavřel na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Zajda

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele