Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 3. kolo
07.06.2019 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Gruzie potvrdila úlohu favorita proti Gibraltaru a přehrála ho o tři branky

Gruzie sice nepředvedla proti trpaslíkovi z Gibraltaru nijak oslnivý výkon, i přesto se bez větších potíží raduje z tříbodového zisku v poměru 3:0. Jasný favorit pátečního duelu se dostal do vedení přesně po odehrané půlhodině a po obrátce přidal další dva uklidňující zásahy. Díky tomu dosáhl na první tříbodový zisk v tomto kvalifikačním cyklu a prolomil gólový půst, v tabulce se prozatím vyšvihl na třetí pozici se třemi body.

Naopak jeden z největších outsiderů evropské části prohrál podruhé za sebou, po minulé těsné prohře s vysoce favorizovaným Irskem (0:1) zůstává poslední pátý s nulovým bodovým ziskem a se skóre 0:4. První větší příležitost byla k vidění v polovině úvodního dějství, kdy ze střední vzdálenosti napřáhl Kakabadze a jeho skákavý pokus dokázal s vypětím všech sil vyrazit do strany pozorný brankář Goldwin.

Skóre tohoto duelu se přeci jen měnilo ve 30. minutě. Po přihrávce z levé strany od Kakabadzeho si udělal dostatek prostoru Valerian Gvilia a okamžitou střelou do bližší šibenice překvapil i Goldwina. V samém závěru první půle mohli hosté senzačně vyrovnat, když se k přímému volnému kopu z dvaceti metrů postavil Walker a jen díky famóznímu zákroku gólmana Lorii se neodcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

Sedm minut po přestávce napřáhl z dvaadvaceti metrů Kankava, jeho kroucená rána zaplavala těsně před Goldwinem a trefila ho do ramene. O pět minut později zívala poloprázdná banka před Gviliou, jenomže ten se dostal až do příliš ostrého úhlu a zamířil pouze do boční sítě. Gruzie se přeci jen dočkala druhé trefy po necelé hodině hry. Giorgi Papunašvili po zpětné nahrávce od Gvilii vypálil z hranice šestnáctky a přesně trefil pravý dolní roh.

Ve zbývajícím průběhu nejprve selhali v obrovských příležitostech Gvilia s Kvekveskirim, gólový účet uzavřel v 76. minutě Vato Arveladze. Finský rozhodčí Munukka nařídil pokutový kop za ruku Chipoliny a k tomu mu udělil žlutou kartu, na penaltový puntík si postavil balón právě Arveladze a Goldwina suverénně poslal na druhou stranu. Za další čtyři minuty se hostující strážce vytáhl proti bombě Kvekveskiriho, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele