Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

play off o Euro - skupina D - semifinále
08.10.2020 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tornike Okriashvili (© AFP)

Gruzie díky brzké penaltě těsně udolala Bělorusko

Gruzínci potvrdili pevnost jménem Tbilisi, kde Bělorusům stejně jako předtím Dánům a Irům nedovolili ani skórovat, a díky brzké proměněné penaltě se posouvají na dosah svého prvního Eura...

Gruzie šla do utkání plna sebevědomí, jako nejlepší tým skupiny D Ligy národů, kde vyhrála pět zápasů a remizovala v tom šestém zbývajícím. A možná i proto Weissův tým v Tbilisi začal tak skvěle. Velmi brzy si vybojoval přímý kop, v páté minutě registroval první střelu na bránu, a jen o minutu později si Zolotov ve vápně proti průniku Okriašviliho musel pomoci faulem, který záhy z penaltového puntíku sám faulovaný neomylně proměnil.

První poločas se potom dohrával pod vlažnou taktovkou Gruzie, která si za neustálého měnění pozic obou křídel Kvaratskhelii a Kazaišviliho tvořila menší šance, zatímco Bělorusové především ve středu pole neustále kazili přihrávky a nedokázali si párkrát po sobě přihrát.

Krátce po změně stran se opět mohl prosadit aktivní Okriašvili, avšak jeho přízemní ránu výtečně zlikvidoval hostující brankář. Bělorusové si svou největší šanci vytvořili v 64. minutě díky střídajícímu duu - skrz dobrý průnik Skavyše, ovšem Podstrelov se v daném momentě pouze zastřelil. Hrotový útočník Lisakovič se mezitím sotva potkával s balonem; nic moc se k lepšímu neměnilo.

Další jiskra už pro Bělorusy vlastně nikdy nepřišla, přestože se v poslední dvacetiminutovce hra více otevřela. Nejlepší běloruský fotbalista posledních let, Stasevič, ovšem zůstal se svým talentem kvůli mizivé kondici přivrtán k lavičce náhradníků a potenciální závěrečný tlak již kouč Weiss vhodně znemožnil dobře načasovanými střídáními defenzivně laděných hráčů.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vlado Plačko si tých Gruzíncov vycepoval naozaj do pozoruhodnej formy. V súčasnosti majú tím, ktorý dokáže zaskočiť prakticky kohokoľvek. Proti nemastnému-neslanému Bielorusku im momentálne celkom verím - 2:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele