Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 8. kolo
15.10.2019 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Gibraltar poprvé v kvalifikaci skóroval, na první body to však opět nestačilo

Gibraltar předvedl proti Gruzii velké odhodlání, podařilo se mu vůbec poprvé v kvalifikaci skórovat a to dokonce hned dvakrát. Nicméně na premiérový bodový zisk mu tu nestačilo, favorizovanému rivalovi nakonec podlehl po výsledku 2:3. Hosté velmi rychle vedli o dvě trefy, ale domácí po přestávce zabrali a senzačně srovnali. Rozhodující trefu zařídil necelých deset minut před závěrečným hvizdem střídající Giorgi Kvilitaia.

Trpaslík skupiny D proto zůstává na posledním místě tabulky s nulovým bodovým ziskem a se skóre 2:19, za svůj úterní výkon se však v žádném případě nemusí stydět. Hostující výběr si pojistil čtvrtou příčku s osmi body, přímo na šampionát už postoupit nemůže. O svou šanci se utká v dodatečném play-off konaném příští rok. Gruzie vstoupila do tohoto duelu podle očekávání a již zhruba po dvaceti minutách skórovala hned dvakrát.

Do vedení ji dostal Giorgi Charaišvili, jenž v 10. minutě obdržel nádherný centr za defenzívu protivníka od Shengelii, míč si elegantně zpracoval na prsa a pak ho usměrnil po zemi do vzdálenějšího spodního rohu. Za dalších jedenáct minut pojistil náskok favorita Jaba Kankava. Zkušený třiatřicetiletý záložník napřáhl z obrovské vzdálenosti z více jak pětatřiceti metrů a jeho fantastická střela zaplavala přímo pod břevno, gólman Goldwin byl bezmocný.

V následujícím průběhu hosté polevili a tolik se netlačili do zakončení, houževnatý Gibraltar toho využil v polovině druhého dějství. Z levého křídla odcentroval Britto a jeho pas propadl napříč pokutovým území až k zadní tyči, kam si naběhl zcela osamocený Lee Casciaro a pokusem doprostřed branky snížil. Za dalších sedm minut vypálil z pětadvaceti metrů Walker a brankář Loria musel brilantním zákrokem odvracet na rohový kop.

Po jeho zahrání se domácí přeci jen dočkali vyrovnání. Loria sice zasáhl výtečně jednoruč po hlavičce ze tří metrů, jenomže gruzínská defenzíva zcela zapomněla na dorážejícího Roye Chipolinu a ten zblízka doslova dotlačil balón za brankovou čáru. Nerozhodný výsledek příliš dlouho nevydržel, v 84. minutě měl totiž poslední slovo již zmiňovaný Kvilitaia, který po pasu Shengelii propálil zblízka lehce vyběhnutého Goldwina.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele