Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 3. kolo
08.06.2019 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Severní Irsko dokázalo otočit utkání s Estonskem

Estonsko sice nad Severním Irskem vedlo díky brance Konstantina Vassiljeva a navíc hrálo doma, ale ani to mu nestačilo na body. Conor Washington totiž nejprve v 77. minutě srovnal a o pouhé tři minuty později rozhodl o třech bodech pro hosty Josh Magennis.

Favorizované Severní Irsko mělo od začátku se soupeřem značné problémy a zejména první poločas hovořil jasně pro domácí Estonsko. Jednak panovala na stadionu skvělá atmosféra a jednak to podporovali hráči na trávníku. Na centrovaný míč ze strany si naskočil Rauno Sappinen a pokoušel se tečovat míč do branky, jenže na poslední chvíli zasáhl hostující brankář ve spolupráci se svými obránci.

Estoncům se povedlo dostat hosty pod tlak, takže nebyli téměř schopní ohrozit domácího brankáře Sergeje Lepmetse. Za svůj herní projev se domácí dočkali zasloužené odměny ve 24. minutě. To se totiž domácí dostali k zahrávání standardní situace a krásnou ranou se předvedl záložník Konstantin Vassiljev, mimochodem v tuto chvíli bez angažmá - 1:0.

Pět minut před koncem první půle se Estonci prosadili ještě jednou, když míč dopravil do sítě Madis Vihmann po rohovém kopu. Sudí Fábio Veríssimo ale branku z důvodů faulu na brankáře hostí uznat nemohl. A to byl dost možná nejzásadnější moment celého utkání. V kabině hostí asi nepanoval zrovna klid, protože druhá půle patřila jen jim.

Nejprve se na trávník dostal Conor Washington, což se ukázalo jako skvělý tah. Tím se stupňovala aktivita hostí před bránou Estonska. V gól ji mohl proměnit útočník Gavin Whyte, který ale nedokázal usměrnit centr ze strany do brány. Chyběly mu centimetry. Pak se asi dvacet minut nic nedělo, ale to byl jen klid před hostující bouří.

Nejprve v 77. minutě Lewis našel centrem střídajícího Conora Washingtona, který si převzal míč u vápna a nechytatelnou ranou překonal brankáře Lepmetse. To ale nebylo všechno, neboť o tři minuty později Jones nahrával na Joshe Magennise a ten i v tísni dokázal usměrnit míč do sítě - 2:1 pro Severní Iry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele