Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 1. kolo
22.03.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Černá Hora veze z Bulharska bod

Bulhaři byli na domácí půdě proti Černé Hoře favority, ale svou reputaci nenaplnili. V Sofii se jako první prosadil Stefan Mugoša krátce po změně stran a domácí museli přidat. To se na skóre projevilo až osm minut před koncem, kdy srovnal útočník Todor Nedelev.

O první zajímavější akci utkání se pokusil Adam Marušić, který vyzkoušel dalekonosnou ranou pozornost brankáře Nikolaje Mihajlova. Jinak to ale moc atraktivní podívaná nebyla. Změnit se to pokusil Mirko Ivanić, který se propletl s míčem u nohy až do vápna a dostal dost prostoru na střelu. Trefil ale jen výborně postaveného domácího brankáře!

Zajímavě řešený rohový kop měl na svědomí Marko Janković, který zkoušel pálit přímo do brány. Jeho kroucený pokus ale vyboxoval brankář Mihajlov se štěstím pryč. První půle opravdu mnoho fotbalové krásy nenabídla a v Sofii to vypadalo na další bezbrankovou nudu v podání obou soupeřů.

To se ale změnilo prakticky hned po návratu obou jedenáctek na hřiště. A překvapivě to byli o trochu laxnější hosté, kdo se dostal do vedení. Útočník Sheriffu Tiraspol Stefan Mugoša dostal míč k vápnu a poradil si dokonce se dvěma protihráči. Ačkoli byli domácí obránci v početní převaze, přesto mu dovolili střílet a Mugoša se trefil opravdu parádně - 1:0.

Na to samozřejmě domácí ihned zareagovali a na hřiště se dostal Kostov. Ten se okamžitě zapojil do útočného úsilí a bylo vidět, jak moc chce dát gól. Janković dokázal narazit naběhnuvšímu Ivanićovi, jehož pohotová rána pravou nohou těsně minula vzdálenější tyč. Střídající Slavčev taktéž nebyl moc úspěšný.

V posledních dvaceti minutách utkání se Bulharsko přeci jen víc tlačilo do zakončení. Obrana Černé Hory dlouho vytrvávala v plnění svých povinností, ale nakonec přeci jen kapitulovala. Hosté ale cítili velkou zlost, protože v 81. minutě padl Popov k zemi ještě před vápnem, nicméně sudí nepochopitelně pískal penaltu! K ní se postavil domácí hrdina Todor Nedelev a přesnou ranou srovnal - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele